Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2008

Περι Proton, Αspis & μικρών τραπεζών... γενικώς

Περι Proton, Αspis & μικρών τραπεζών... γενικώς
Η περίπτωση της Proton, οι διοικούντες μέτοχοι της οποίας έκλεισαν συμφωνία με την Πειραιώς έναντι πινακίου φακής (σε σχέση με την τιμή στην οποία προσφάτως αγόρασαν τις μετοχές που κατείχε το IRF) και τελικά έκαναν πίσω (με τη σύμφωνη γνώμη των αγοραστών, όπως φάνηκε καθαρά) για να συμμετάσχουν στο σχέδιο κρατικής στήριξης, φέρνει στο προσκήνιο και το τι θα γίνει με τις άλλες μικρές τράπεζες.

Το γεγονός ότι το σχέδιο στήριξης των τραπεζών είναι για… όλους σημαίνει ότι εύκολα μπορεί να δούμε όχι μόνον την Proton αλλά και την Aspis καθώς και άλλες, ακόμη και τις μη εισηγμένες (το προβλέπει ρητώς αυτό το νομοσχέδιο) όπως η FBB και η Probank, να συμμετέχουν και άρα να αποκτούν κρατική παρουσία στο διοικητικό συμβούλιό τους.

Μέχρι στιγμής, άλλωστε, καμία δεν έχει κάνει δήλωση μη συμμετοχής στα μέτρα στήριξης (πλην του ομίλου της Marfin), ενώ από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος η πρόθεση φαίνεται να είναι σαφής.

Ο κ. Προβόπουλος εμφανίζεται να θέλει καθολική συμμετοχή των τραπεζών (μικρών τε και μεγάλων) στα κρατικά μέτρα!

Στο μεταξύ βέβαια, στην αγορά έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η Proton ψάχνει για νέο μέτοχο στο Ισραήλ (όχι την ίδια τράπεζα την οποία φλέρταρε επί μήνες) αλλά και πολύ γνωστό εφοπλιστικό όνομα που έχει κάνει σημαντικoύ ύψους  επενδύσεις σε σειρά ελληνικές εισηγμένων.

Έπειτα από όσα έχουν συμβεί με τη συγκεκριμένη τράπεζα δύσκολο να πει κάποιος αν θα γίνει τελικά κάτι ή όχι.

Κι αν θα γίνει προ... επιτροπείας ή μετά!

Ομοίως, για μνηστήρες γίνεται λόγος και στην περίπτωση της Aspis.

Καλώς να τους… δούμε όμως,
γιατί και σε αυτή την περίπτωση πολλά ακούγονται επί μακρό χρονικό διάστημα (όταν ακόμη δέναμε τα σκυλιά με τα... λουκάνικα) για "ενδιαφέρον" και τα συναφή, αλλά επί της ουσίας τίποτα δεν έχει γίνει.

Θα εξελιχθεί άραγε το κρατικό σχέδιο στήριξης σε εκκολαπτήριο... νυμφών προς πώληση;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v