Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 7 2008

Όταν οι επίσημες προβλέψεις δεν πείθουν

Όταν οι επίσημες προβλέψεις δεν πείθουν
Εκείνοι που δυσκολεύονται να κατανοήσουν γιατί όσοι επενδυτές πιστεύουν στη θεμελιώδη ανάλυση δεν έχουν αρχίσει ακόμη να αγοράζουν μαζικά μετοχές ενδεχομένως να λάβουν μια απάντηση από τα όσα θα αναφερθούν παρακάτω.

Πρώτον: Η Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει για την Ελλάδα αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5%, όταν οι Γερμανοί της Deutsche Bank προβλέπουν μόλις 1,4%.
 
Δεύτερον: Η Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει για τη Ρουμανία (χώρα στην οποία οι ελληνικές εταιρίες έχουν επενδύσει κατά κόρον) αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,7%, όταν οι Γερμανοί της Deutsche Bank προβλέπουν 4% και αυτό με το ζόρι…

Και επιπλέον, λένε ότι οι Ρουμάνοι καταναλωτές έχουν δανειστεί σε ευρώ και δολάρια για να αγοράσουν προϊόντα σε λέι (τοπικό νόμισμα). Που πάει να πει ότι αν το λέι υποτιμηθεί, τότε «θα κλάψουνε μανούλες».

Και λένε, τέλος, ότι η κυβέρνηση της Αυστρίας έχει δώσει οδηγίες στις αυστριακές τράπεζες να περιορίσουν τον δανεισμό προς το εξωτερικό, κάτι που έγινε και από την ΤτΕ προς τις ελληνικές τράπεζες.

Έλα όμως που οι αυστριακές και οι ελληνικές τράπεζες ελέγχουν πάνω από το 50% της ρουμανικής αγοράς!

Και επανερχόμαστε τώρα στο αρχικό μας ερώτημα, το γιατί δηλαδή οι οπαδοί της θεμελιώδους ανάλυσης δεν αγοράζουν μετοχές μαζικά.

Μα γιατί μεταξύ των επίσημων προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των «υποδεέστερων» από τους Γερμανούς της Deutsche Bank φαίνεται να πιστεύουν περισσότερο τις δεύτερες…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v