Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 23 2003

OTE 2: Τα μη… ”αναδυόμενα” έσοδα

Στις χθεσινοβραδυνές δηλώσεις του στο euro2day.gr, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε σε άλλες σελίδες, ο κ. Σουγιουτζόγλου της UBS επέλεξε να εστιάσει σε κάποια επιχειρήματα, για την υποβάθμιση του ΟΤΕ, προφανώς σε μια προσπάθεια να κάνει περισσότερο κατανοητή την εκτίμηση της ομάδας αναλυτών που την συνέταξε.

Κι αυτό καθώς στην αγορά λέγονταν διάφορα, χωρίς βέβαια να μπορούν να αποδειχτούν, για ”εκνευρισμό” της UBS από το γεγονός ότι εξαιρέθηκε τελευταία, από κάποιες μεγάλες δουλειές του δημοσίου.

Επ αυτού πάντως είναι ίσως χαρακτηριστικό, (κι έχει ήδη σχολιαστεί από τους γνωρίζοντες), ότι ενώ η UBS έκανε πολύ καλή δουλειά στην πρώτη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, εν τούτοις δεν έχει συμμετοχή στη δεύτερη, που ως εκ συμπτώσεως ξεκίνησε… σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ένα μικρό απόσπασμα στο κείμενο της έκθεσης το οποίο δεν έθιξε ο κ. Σουγιουτζόγλου, πλην όμως λέει πολλά επί της… ουσίας.

”Κατά την άποψή μας”, λένε οι αναλυτές της UBS, ”η ελάχιστη έκθεση του ΟΤΕ στις ”αναδυόμενες” ροές εσόδων (π.χ. ευρυζωνικά δίκτυα) και ο ανεπαρκής έλεγχος σε θέματα κόστους, μπορεί να αποδειχτούν εξαιρετικά ζημιογόνα”.

Κι αυτό είναι αναμφισβήτητα γεγονός. Πότε για τον ένα λόγο πότε για τον άλλο, καθίσταται προφανές ότι οι πηγές εσόδων από νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες, όπως π.χ. οι γραμμές ADSL, κυριολεκτικά… σέρνονται από την πολλή καθυστέρηση.

Θυμίζουμε χαρακτηριστικά ότι για να προωθηθούν επιτέλους οι γραμμές ADSL, χρειάστηκε ..υπουργική παρότρυνση!!!

Το γνωστό αποτέλεσμα είναι, να είμαστε ουραγοί των νέων τεχνολογιών στην Ευρώπη. Τώρα όμως μαθαίνουμε ότι κάποιοι θεωρούν το γεγονός αυτό, όχι απλά επικίνδυνο και επιζήμιο για την εξέλιξη της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, αλλά και για τον ίδιο τον… πρωταίτιο, ήτοι τον ΟΤΕ.

Ίσως κατόπιν αυτού, να δούμε και κάποιες αλλαγές ”πολιτικής” στον Οργανισμό;

ΥΓ: Το δεύτερο μέρος αυτού του ”καυτού”- κατά την άποψή μας- αποσπάσματος της έκθεσης, το μέρος όπου γίνεται λόγος για θέματα ελέγχου κόστους και εξόδων, απλά το αφήνουμε…ασχολίαστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v