Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2003

Τι συμβαίνει στην Intracom;

Πρόσφατη έκθεση της Π&Κ επικεντρώθηκε στην κατά 25% μείωση του ύψους των νέων υπογεγραμμένων συμβάσεων της εταιρίας Intracom, σε σχέση με το εννεάμηνο του 2002 και την αναμενόμενη μείωση των αποτελεσμάτων της, υποβαθμίζοντας τη μετοχή σε ”underweight”, παρότι το εκτιμώμενο Ρ/Ε 2003 κινείται στην περιοχή του 14,5.

Προφανώς το ”κλειδί” βρίσκεται στην εκτίμηση της χρηματιστηριακής ότι ο στόχος της εταιρίας για νέες συμβάσεις ύψους 700 ευρώ το 2003 ”είναι δύσκολο να επιτευχθεί”.

Και χθες ήλθε δημοσίευμα της εφημερίδας ”Καθημερινή” να δώσει μία εξήγηση στο γεγονός ότι η πολυαναμενόμενη συμφωνία εξαγοράς της Siemens Τηλεβιομηχανική από την Intracom δεν έχει υλοποιηθεί, κάνοντας ανοικτά λόγο για ”ναυάγιο”.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, η Intracom έχει ζητήσει απανωτές παρατάσεις, γεγονός που έπαψε να είναι αποδεκτό από τους Γερμανούς, ενώ ως πραγματική αιτία των παρατάσεων αναφέρονται διαζευκτικά η πιθανή έλλειψη ρευστότητας και η αλλαγή στρατηγικής.

Το θετικό νέο που υπάρχει στον ορίζοντα για την εταιρία είναι προφανώς η πώληση του μεριδίου της στην ελληνική Vodafone, που θα προσέφερε μια σημαντικότατη ένεση ρευστότητας. Φαίνεται όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες, με τη Εγγλέζα ”μητέρα” που θα εξαγοράσει, ως προς το τίμημα.

Χρηματιστηριακές πηγές εκτιμούν ότι η ώρα της εξαγοράς πλησιάζει, θεωρούν ωστόσο ότι οι αρχικές βλέψεις του ομίλου Κόκκαλη για τίμημα της τάξεως των 7 ευρώ ανά μετοχή μάλλον θα αποδειχθούν ανεδαφικές.

Κατ’ αυτούς αναμενόμενο είναι ένα τίμημα της τάξεως των 6,12-6,20 ευρώ ανά μετοχή, ενώ θεωρούν ότι οι πληροφορίες για ”ελιγμό” της πλευράς Κόκκαλη (σύναψη ομολογιακού με ενέχυρο αυτές τις μετοχές) δεν θα έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα στη διεξαγόμενη διαπραγμάτευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v