Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 3 2003

LANNET: ”Εναλλακτικά” κέρδη

Ευχάριστα συνεχίζει να εκπλήσσει η εισηγμένη εταιρία σταθερής τηλεφωνίας Lannet με τα λειτουργικά αποτελέσματά της.

Όπως συμβαίνει συνήθως με τις εταιρίες του ομίλου Λαναρά, τα τελικά αποτελέσματα 9μήνου έχουν επηρεαστεί από έκτακτα και μη οργανικά αποτελέσματα.

Στην περίπτωσή μας μεγάλο ρόλο έπαιξε η πώληση του βαφείου-φινιριστηρίου, που εκτόξευσε τα κέρδη στα 10,6 εκατ. ευρώ (σημειώστε ότι με τιμές κλεισίματος Παρασκευής η εταιρία είχε κεφαλαιοποίηση σχεδόν 77 εκατ. ευρώ).

Αυτό που έχει όμως σημασία για όσους παρακολουθούν την εταιρία με βάση τα λειτουργικά της αποτελέσματα είναι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε όχι μόνο να αυξήσει τον τηλεπικοινωνιακό τζίρο της στα 35,6 εκατ. ευρώ για το 9μηνο (αύξηση κατά 260%) με 362.000 συνδρομητές, αλλά και να εμφανίσει πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ EBITDA, αυστηρά και μόνο από την κύρια δραστηριότητά της, ενώ το μερίδιό της στη συγκεκριμένη αγορά αυξήθηκε σημαντικά από 3,65% σε 4% στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου!

Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που, παρά τους ”πανηγυρισμούς” κάποιων άλλων εταιριών (οι οποίες προσπαθούν μετά μανίας να περάσουν την πύλη του Χ.Α.), έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα δύσκολη για τους εναλλακτικούς φορείς. Και εννοούμε ΟΛΟΥΣ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν πίσω τους τη… ”δύναμη”.

Το μόνο ερώτημα για τη Lannet τώρα είναι αν θα καταφέρει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, καθώς η δραστηριότητα της τηλεφωνίας είναι εντάσεως κεφαλαίου και απαιτεί συνεχείς επενδύσεις για τη διατήρηση της ”επέκτασης”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v