Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 23 2002

Η ΕΥΑΘ και η παγκόσμια ημέρα για το... νερό

Σας έλεγα τις προάλλες οτι η περίφημη αυτή κρατικού ενδιαφέροντος εταιρία, η ΕΥΑΘ, συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνες που κατάφεραν να καταγράψουν σημαντικά κέρδη στο τελευταίο 12μηνο, της τάξεως του 60%.

Τόλμησα μάλιστα να υπαινιχθώ οτι την παρακολουθούν ”σοφιστικέ” επενδυτές πού έχουν λάβει υπ όψιν τους τα λεγόμενα των μελλοντολόγων, οτι ο επόμενος μεγάλος πόλεμος δε θα γίνει για το πετρέλαιο, αλλά για το νερό!

Κι όμως ήλθαν οι εξελίξεις να με διαψεύσουν. Η παγκόσμια ημέρα για το νερό, στη διάρκεια της οποίας μάθαμε τόσα πολλά για τη λυψειδρία που μας απειλεί,( ως κατοίκους της γής γενικώς και ουχί μόνον ως Έλληνες) επηρέασε μάλλον αρνητικά τη μετοχή της εταιρίας.

Η οποία απώλεσε τη Παρασκευή το 4,76% της αξίας της και περιόρισε σε πενιχρά νούμερα (περίπου 3%) τα κέρδη της κατα το τελευταίο τρίμηνο.Βεβαίως δεν μπορώ να αρνηθώ οτι ίσως υπάρχουν και πιό ”πραγματιστικοί” λόγοι για την πτώση.

Ισως επι παραδείγματι, να άρχισαν οι επενδυτές να διαβάζουν τον πραγματικό ”ποταμό” σημειώσεων που κατέγραψαν οι ορκωτοί λογιστές κάτωθι του ισολογισμού της!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v