Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 27 2002

Το φοβερό ερωτηματολόγιο της Λητούς

Φωτιές μεγάλες στις σχέσεις του ΧΑΑ με τους εκπροσώπους διαφόρων θεσμικών οργάνων, ( η πρώτη εκ των δύο λέξεων ενίοτε εντός και ενίοτε εκτός... εισαγωγικών, για να μην ξεχνάμε και τον φίλτατο πρόεδρο του ΣΕΗΣΕΤ ), έχει βάλει το ερωτηματολόγιο της Λητούς.

Το οποίο κυκλοφόρησε προ καιρού και ζητούσε ενημέρωση από τους εισηγμένους για τις προόδους τους σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, για τα πόσα road shows έκαμναν, για το αν έχουν ζωντανό και χρηστικό site στο Internet, για το free float και άλλα πολλά.

Διότι το ερωτηματολόγιο εξελίχθηκε στην πορεία σε ..βαθμολόγιο των εισηγμένων, βάση του οποίου οι περισσότερες εταιρίες δεν περνούν τον ”ποιοτικό” πήχη που εσχάτως μας προέκυψε.

Κι έτσι προκλήθηκε η τελευταία ανακοίνωση του Ίωνος (ένας είναι ο Ιων) που όχι μόνο κάνει λόγο για... πέτσινα road shows εκ μέρους ορισμένων εισηγμένων ( εγώ πάλι δεν το πιστεύω οτι είναι δυνατόν σε αυτό το χρηματιστήριο να υπάρχουν εισηγμένοι τέτοιου χαμηλού επιπέδου)αλλα ερωτά αν τελικά παίζει πρωταρχικό ρόλο να έχει καλό site ή καλές προοπτικές... ανάπτυξης μια εισηγμένη επιχείρηση (και μάλλον δεν έχει άδικο, επί της ουσίας).

Αλλοι πάλι έσπευσαν να θέσουν το ερώτημα αν είναι σωστό να βαθμολογεί το ΧΑΑ τα ”προϊόντα” του σε κατηγορίες, παρομοιάζοντας μάλιστα- εξ όσων άκουσα- τις εισηγμένες εταιρίες με τα προϊόντα μιας, ονομαστής στο χώρο της, αλυσίδας καταστήματων υποδηματοποιίας.

Βαθμολογούν εκείνοι τα παπούτσια; Δεν τα βαθμολογούν, άρα γιατί να βαθμολογεί το ΧΑΑ τις εισηγμένες;

Μία παρομοίωση που όμως είναι μάλλον ατυχής, με δεδομένη την ύπαρξη προϊόντων διαφορετικής... διαλογής σε πολλά καταστήματα λιανικής, όπου μάλιστα η σηματοδότηση γίνεται και με ... ταμπέλες. Εκεί τουλάχιστον, ότι πληρώνεις παίρνεις!

Ωστόσο σε αυτή τη φάση , πρίν δηλαδή αποκαλυφθεί το περιβόητο βαθμολόγιο-ερωτηματολόγιο στα μάτια της κοινής γνώμης, ένα πράγμα έχω να ρωτήσω την αγαπητή σε όλους Λητώ.

Τελικά τι λέει ο νόμος, το free float αφορά στους μετόχους με ποσοστό κάτω του 5% ή κάτω του 2%; Διότι με έχουν μπερδέψει...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v