Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2003

ETE: Τα υπαρκτά προβλήματα στη διάθεση του 2%

Ουδείς λοιπόν φαίνεται να ασχολήθηκε ιδιαίτερα με δύο πτυχές της υπόθεσης, μία εκ των οποίων αναφέρθηκε στο κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης, αυτής που ακολούθησε τις δηλώσεις Χριστοδουλάκη για να τις ”διευκρινίσει”.

Πρώτα πρώτα, για να γίνει η μεταβίβαση στο ΙΚΑ ή όπου αλλού, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η άδεια των δύο ξένων οίκων που διοργάνωσαν το placement, κάτι που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συμβεί, για νομικούς λόγους, αφού δεν υπήρξε εκ των προτέρων σχετική ”πρόβλεψη”.

Κι αυτό γιατί το Δημόσιο έχει δεσμευτεί ότι δεν θα διαθέσει μετοχές πουθενά για έξη μήνες, το οποίον νομικά δεν είναι απαραιτήτως ίδιο με το να διαθέσει μετοχές σε κάποιον ελεγχόμενο τρίτο που θα αναλάβει την ίδια δέσμευση.

Θυμίζουμε ότι στην περίπτωση της Kar Tess (Coca Cola HBC) προτού πραγματοποιηθεί το placement είχε ΗΔΗ γνωστοποιηθεί ότι θα γίνει μεταβίβαση μετοχών σε τρίτους σχετιζόμενους με την εταιρία Kar Tess κι ότι αυτοί οι τρίτοι θα έχουν δέσμευση να μην μεταπωλήσουν τις μετοχές τους.

Δεύτερον, κι ενδεχομένως πιο σημαντικό, το ίδιο το ΙΚΑ δεν έλαβε μέρος στο placement της ΕΤΕ (έλαβε μέρος μόνον το αμοιβαίο του ΙΚΑ).

Οπότε είναι μάλλον δύσκολο να δικαιολογήσει το διοικητικό του συμβούλιο μία απόφαση αγοράς μετοχών σε υψηλότερη τιμή από αυτή που τόσο πρόσφατα είχε προκύψει από το placement (€17,4) στο οποίο ”επέλεξε” να μην συμμετάσχει.

Σημειωτέον ότι την Παρασκευή η μετοχή της ΕΤΕ έκλεισε στα €18,38 ήτοι περίπου 6% υψηλότερα από την τιμή του placement.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v