Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 11 2008

Και... ψίθυροι για ΑΜΚ στις τράπεζες

Και... ψίθυροι για ΑΜΚ στις τράπεζες
Και ενώ ο συνδυασμός πολιτικού και πιστωτικού κινδύνου για τη χώρα αυξάνεται πυροδοτώντας πωλήσεις, οι ψίθυροι για αυξήσεις κεφαλαίου με έκδοση κοινών μετοχών για ελληνικές τράπεζες επιδεινώνουν έτι περαιτέρω το κλίμα.

Ψίθυροι που κάνουν λόγο για αυξήσεις κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων εντός του 2009, τόσο σε τράπεζες που θα πάρουν κρατικό χρήμα εκδίδοντας προνομιούχες μετοχές όσο και σε άλλες.

Αν συνεχιστεί αυτό το κλίμα της αποεπένδυσης των ξένων και της περιθωριοποίησης του Χ.Α., κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τώρα όμως αυτή η παραφιλολογία που φτάνει ως το City το μόνο που επιτυγχάνει είναι να αυξάνει το στριμωξίδι στην έξοδο και να αποθαρρύνει τους ελάχιστους, έτσι κι αλλιώς, ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Έτσι, μακροχρόνιου ορίζοντα θεσμικά χαρτοφυλάκια ρευστοποιούν επιθετικότερα τις τελευταίες ημέρες τις θέσεις τους σε ελληνικές τράπεζες αποχωρώντας από την Ελλάδα.

Μικρό μέρος μόνο των παραπάνω κεφαλαίων μεταστρέφεται σε τίτλους όπως αυτοί των ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Τα υπόλοιπα επαναπατρίζονται επιτείνοντας την περιθωριοποίηση του Χ.Α.

Έτσι, ενώ διεθνώς οι αγορές φαίνεται να έχουν δει προς το παρόν τα χαμηλά τους, το Χ.Α., με επίκεντρο τον τραπεζικό δείκτη, βολοδέρνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v