Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2008

Σφηνάκια για ΧΑ, Κύπρου, ΑΒ και Medicon

Σφηνάκια για ΧΑ, Κύπρου, ΑΒ και Medicon
Χ.Α. - πωλήσεις στο κλείσιμο: Πωλήσεις στο κλείσιμο υπήρξαν χθες από συγκεκριμένο fund, με αποτέλεσμα να πιεστεί το σύνολο των δεικτοβαρών τίτλων και κυρίως τα τραπεζικά blue chips.

Το καλό είναι ότι οι πωλήσεις του εν λόγω fund, σύμφωνα με χρηματιστές, ολοκληρώθηκαν.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Με... λαγούς δύο brokers του εξωτερικού συγκεντρώνει μετοχές της ΑΒ Βασιλόπουλος η Delhaize, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς πρακτική που είχε εφαρμόσει και το 2005-06. Οι δύο ξένες χρηματιστηριακές συγκεντρώνουν τσούκου-τσούκου μετοχές ΑΒ από την αγορά και στη συνέχεια μεταπωλούν τα πακέτα στην Delhaize.

Την ίδια κατεύθυνση ακολούθησε και το τελευταίο πακέτο των 29.500 μετοχών που άλλαξε χέρια προχθές, το οποίο πούλησε Αμερικανός broker στην Delhaize. Το ποσοστό της τελευταίας πρέπει να έχει ξεπεράσει πλέον το 65% και όταν υπερβεί το 66% θα πρέπει να το γνωστοποιήσει. Οι τιμές στις οποίες αγοράζει η Delhaize είναι κάτω από τη μέση σταθμισμένη τιμή 6μήνου.

Τέλος, ιδιωτικά και θεσμικά χαρτοφυλάκια με παραδοσιακές θέσεις στη μετοχή δεν φαίνονται προς το παρόν διατεθειμένα να πουλήσουν. Όταν βλέπουν μάλιστα ότι από το 2009 η ΑΒ θα δώσει και πάλι… και του πουλιού το γάλα.

Τράπεζα Κύπρου: Τελείωσαν οι πωλήσεις από τον μεγάλο πωλητή που ταλαιπώρησε εδώ και εβδομάδες τη μετοχή ή απλώς πρόκειται περί διαλείμματος;

Με δεδομένο ότι οι πωλήσεις εντείνονταν μετά το μεσημέρι, ήταν εμφανές ότι επρόκειτο περί αμερικανικού ή αμερικανικών funds. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πωλήσεις από χαρτοφυλάκια που εμφανίζονται στο μετοχολόγιο μέσω κοινής θεματοφυλακής (Morgan Stanley) και τα οποία είχαν τοποθετηθεί το καλοκαίρι σε τιμές σημαντικά υψηλότερες. Η Morgan Stanley είχε ανακοινώσει ότι στις 27 Αυγούστου 2008 οι εταιρίες Morgan Stanley & Co International Ltd και Morgan Stanley & Co Incorporated New York κατείχαν συνολικά 28.780.225 μετοχές στην Τράπεζα Κύπρου, που αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 5,019% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Γνωστοποιήσεις προς το παρόν δεν έχουν διενεργηθεί από τον θεματοφύλακα. Θα ανακοινώσει μηδενισμό μια και καλή;

Medicon: Οι αγορές μετοχών από insiders και βασικούς μετόχους λαμβάνονται συχνά ως σήμα εμπιστοσύνης στα θεμελιώδη μεγέθη και στις προοπτικές μιας εταιρίας.

Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο κ. Σ. Δημοτσάντος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Medicon, και προχώρησε στις 15/12 σε... έμπρακτη στήριξη της μετοχής του.

Έτσι, προέβη σε αγορά μίας (1) κοινής ονομαστικής μετοχής της εταιρίας του, συνολικής αξίας... 2,54 ευρώ, εκδίδοντας φυσικά και τη σχετική ανακοίνωση στο χρηματιστήριο.

Με τέτοια... στήριξη, μάλλον θα έπρεπε να βγάλει και δελτίο Τύπου!

Υ.Γ.: Για να μην είμαστε άδικοι, ο CEO στηρίζει τη μετοχή με τακτικές αγορές, παλαιότερα έχει αγοράσει και σχεδόν 40.000 κομμάτια, αλλά μέρες που είναι, κάτι οι γιορτές, κάτι η γενικευμένη κρίση, έχει αρχίσει τα... ψιλολόγια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v