Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 9 2003

Το φαρμάκι.gr, ο ΟΤΕ και ο... ”Φαναριώτης”!

Ο ”Χαμαιλέων” δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κατά πόσον ήταν προετοιμασμένη η κυβέρνηση (όπως και οι αρμόδιοι του ΟΤΕ και των… θυγατρικών του) για τα βέλη που… ”εξ οικείων” δέχτηκαν με το πρωτοσέλιδο των ”ΝΕΩΝ” του Σαββάτου, που είχε τίτλο... ”Φαρμάκι.gr” και υπότιτλους που απεικόνιζαν πλήρως τη δύσμοιρη ελληνική πραγματικότητα:

Ταχύτητες χελώνας και τιμές για Internet, έως 4 φορές ακριβότερες από την Ευρώπη, έλεγε το πρωτοσέλιδο. Και γιατί να το κρύψουμε; Έτσι έχουν τα πράγματα. Το ερώτημα βέβαια είναι ποιος φταίει.

Προφανώς η κυβέρνηση, που παρεμβαίνει, όταν και όποτε θέλει (κλασικό παράδειγμα η έναρξη των -πανάκριβων- υπηρεσιών ADSL, που έγινε μετά από… αίτημα του αρμόδιου υπουργού, κ. Βερελή).

Προφανώς, εξίσου και ο ίδιος ο ΟΤΕ, ο οποίος δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη τη σημασία των υπηρεσιών broadband, ακόμη και για τα δικά του οικονομικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να δέχεται σοβαρότατες επικρίσεις επί του θέματος αυτού και από τους διεθνείς οίκους.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον ”μεσαίωνα” του Internet σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αναντίρρητα το τελικό ερώτημα περί της ευθύνης δεν μπορεί παρά να αφορά στα ”αρμόδια” στελέχη του, είτε αυτά στελεχώνουν τη... μαμά εταιρία είτε τις θυγατρικές της.

Άλλωστε οι κακές γλώσσες το έχουν ”βούκινο”, ότι ο γνωστός ”Φαναριώτης”, δηλαδή ο καθ’ ύλην αρμόδιος, περισσότερη… σκασίλα έχει για το τι θα κάνει αν αλλάξει η κυβέρνηση στις εκλογές (και για το πώς θα προωθήσει την υποψηφιότητά του για υψηλότερα αξιώματα αν δεν… αλλάξει η κυβέρνηση), παρά για τα θέματα που υποτίθεται ότι γνωρίζει καλύτερα στον ”στενό κύκλο” των διοικούντων του ΟΤΕ.

Mε τέτοια στελέχια και τέτοια πολιτική... αναισθησία δύσκολο να δούμε ”φως” κι ας φωνάζουν οι επαΐοντες ότι χάνουμε ίσως το σημαντικότερο τρένο για την εξέλιξη της χώρας μας, μετά την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού!

Υ.Γ.: Ολίγον... φθηνότερες τιμές ADSL από τις 18 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ, πλην όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v