Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 30 2008

Η Πετζετάκις, το νέο b/plan και οι ομολογιούχοι

Η Πετζετάκις, το νέο b/plan και οι ομολογιούχοι
Αίτημα για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης απέστειλε η Credit Renaissance στους υπόλοιπους ομολογιούχους της Πετζετάκις.

Αίτημα που όπως υποστηρίζει η διοίκηση της εισηγμένης διατυπώνεται εκ του περισσού μια και θα πρέπει να οριστεί έκτακτη γενική συνέλευση των ομολογιούχων και των τραπεζών της Πετζετάκις, αφού έχει κατατεθεί νέο business plan που προβλέπει και νέα covenants.

Μετά την παραίτηση Σπανουδάκη η υπό τον κ. Γ. Πετζετάκι διοίκηση συνέταξε νέο επιχειρησιακό πλάνο, το οποίο προβλέπει διαφορετικές καλύψεις για τους ομολογιούχους και τις πιστώτριες τράπεζες…

Επομένως θα πρέπει να συγκληθεί γενική συνέλευση των ομολογιούχων προκειμένου να εγκρίνει ή όχι το νέο επιχειρησιακό πλάνο και τους νέους προτεινόμενους ελάχιστους αριθμοδείκτες.

Και αν δεν τους εγκρίνει να αποφασίσει τι θα πράξει με την Πετζετάκις μια και η εταιρία με το υφιστάμενο επιχειρησιακό πλάνο που συνέταξε η προηγούμενη διοίκηση δεν πλησίασε καν τα προβλεπόμενα covenants.

Με δεδομένο ότι προς το παρόν η Πετζετάκις εξυπηρετεί τους τόκους των δανείων, οι τράπεζες δεν δείχνουν να αγχώνονται ιδιαίτερα. Η Credit Renaissance στον αντίποδα επιδιώκει επ' αφορμή της μη επίτευξης των ελάχιστων αριθμοδεικτών ήδη από το καλοκαίρι να αλλάξει τους όρους του ΜΟΔ των 17,5 εκατ. ευρώ μειώνοντας την τιμή μετατροπής τους.

Ήτοι, θέλει να εξασφαλίσει περισσότερες μετοχές.

Είναι κι αυτό ένα όπλο σε ένα παζάρι που μόλις ανοίγει…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v