Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 24 2008

H "φτήνια" τρώει τις… εισηγμένες!

H φτήνια τρώει τις… εισηγμένες!
Η στήλη το έγραψε σε σχόλιο της 18ης Οκτωβρίου με τίτλο "Δημόσιες Προτάσεις έρχονται και deals χαλάνε", για να… δικαιωθεί κατ' αρχάς μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

Η δημόσια πρόταση της οικογένειας Γεωργάτου στη Γρηγόρης Μικρογεύματα έχει ως προφανή στόχο την έξοδο της εταιρίας από το Χ.Α., σε μια περίοδο όπου η αποτίμησή της έχει πέσει, ενώ οι λεπτομέρειες παρουσιάζονται σε σχετικό ρεπορτάζ.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε και η ακύρωση του deal μεταξύ της Ζήνων και της On Telecoms, καθώς μεταξύ άλλων η αποτίμηση που είχε συμφωνηθεί για την απορρόφηση της On αντιπροσώπευε τα προ της κρίσης δεδομένα.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα παραπάνω δεν μπορούν να θεωρηθούν μεμονωμένα περιστατικά. Θα υπάρξει και συνέχεια. Από τη μία πλευρά οι καλές εταιρίες θα είναι απρόθυμες να αποτιμηθούν με τα δεδομένα της περιόδου κι από την άλλη για τις όχι τόσο καλές δεν θα βρίσκονται εύκολα αγοραστές.

Περισσότερο θα δούμε στη συνέχεια deals ανάγκης (με τους αγοραστές να έχουν το πάνω χέρι) κι όχι συναινετικά deals ανάπτυξης (όπου συνήθως οι πωλητές έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων).

Θα δούμε όμως κι αρκετές εταιρίες να εξετάζουν κι ενδεχομένως να αποφασίζουν την έξοδό τους από το ταμπλό.

Πρακτική μάλλον κοντόφθαλμη για όσους βλέπουν τα μακροχρόνια πλεονεκτήματα μιας εισηγμένης, αλλά ελκυστική για όσους προτιμούν τα …"εδώ και τώρα" πλεονεκτήματα του να αγοράσουν φθηνά αυτό που κάποτε "πούλησαν" ακριβά -έστω μέσω αύξησης κεφαλαίου- στην αγορά.

Ο συνάδελφος "Εκηβόλος" παραθέτει σε σχόλιό του ορισμένες από τις πιθανές περιπτώσεις delisting. Αν η κρίση κρατήσει, προσθέτουμε εμείς, θα υπάρξουν και πολλές άλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v