Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 18 2003

H S&B, τα… καναδέζικα γυαλιά και οι μέτοχοι

Είναι ποτέ δυνατόν μια μικρή εταιρία από τον Καναδά, εισηγμένη σε τοπική Παράλληλη Αγορά, για αναπτυσσόμενες (και υψηλού ρίσκου) επιχειρήσεις, να βάζει τα γυαλιά σε θέματα ”ενημέρωσης των μετόχων” σε μια πολύ γνωστή εισηγμένη στο Χ.Α. ελληνική εταιρία, η οποία μάλιστα απέσπασε πρόσφατα… ”βραβείο εταιρικής διακυβέρνησης”;

Ε, λοιπόν, όλα δείχνουν πως ΕΙΝΑΙ δυνατόν!

Ο λόγος βέβαια για την πώληση της εταιρίας Χρυσωρυχεία Θράκης, η οποία φέρεται να έχει προσυμφωνηθεί με απολύτως λεπτομερείς και δεσμευτικούς όρους, με αγοράστρια εταιρία τη Frontier Pacific Mining Corporation, μια εταιρία για την οποία ο Χαμαιλέων αισθάνεται σίγουρος ότι οι περισσότεροι δεν έχετε ξανακούσει απολύτως… τίποτα.

Από τις 21 Νοεμβρίου, λοιπόν, η εταιρία αυτή ενημερώνει λεπτομερέστατα τους μετόχους της για το συγκεκριμένο deal, ενώ η Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης (η οποία, όπως ίσως θα γνωρίζετε κι από την εκτενέστατη διαφημιστική καμπάνια ”κύρους”, μετονομάστηκε σε S&B), που είναι κατ’ ουσίαν μέτοχος σε ποσοστό 20% της πωλούμενης εταιρίας, δεν έκρινε σκόπιμο να εκδώσει μια ανακοίνωση για το θέμα!

Κάποιοι θα ισχυριστούν ίσως ότι το οικονομικό αντικείμενο της συμφωνίας δεν είναι και τόσο μεγάλου μεγέθους. Σε αυτούς θα θυμίσουμε ότι όταν ξεκινούσε το συγκεκριμένο venture, υπήρξαν ανακοινώσεις.

Οπότε θα έπρεπε να υπάρξουν και στη λήξη του, όπως και μια… αιτιολόγηση της εγκατάλειψής του.

Ή μήπως όχι;

Υ.Γ.: Για το όλο θέμα των χρυσωρυχείων στη χώρα μας υπάρχουν ως γνωστόν μεγάλες αντιδράσεις λόγω των αποβλήτων που δημιουργούν. Όσοι θέλουν να… εντρυφήσουν στο ενδιαφέρον αυτό ζήτημα, ας ρίξουν μια ματιά στο www.antigold.gr (Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων), που έφερε στην επιφάνεια και το συγκεκριμένο θέμα (της Θράκης), επί του οποίου περισσότερα μπορείτε να μάθετε, από την οπτική γωνία του Παρατηρητηρίου πάντα, στο:



www.antigold.gr/archive/FrontierPacific.htm

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v