Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2004

Intracom: Το ”bonus” σε -βασικούς και μη- μετόχους

Σημαντική ”ισχύ” επιδεικνύει τις τελευταίες μέρες η μετοχή της Intracom, αλλά και της θυγατρικής της Unibrain.

”Κοινός τόπος” ως… αφορμή της ανόδου φαίνεται πως σε αμφότερες τις περιπτώσεις είναι οι τελευταίες μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό.

Όπως και να το κάνουμε άλλωστε, ο κ. Κόκκαλης είναι ξεκάθαρα χαρακτηρισμένος ως ”πράσινος” επιχειρηματίας, ασχέτως αν το αγαπημένο του χρώμα για άλλους λόγους είναι το… κόκκινο του ”Θρύλου”.

Εν τούτοις, φαίνεται να υπάρχουν και άλλες περισσότερο τεχνοκρατικές αιτίες για τη συμπεριφορά της μητρικής, όπως για παράδειγμα οι επίμονες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η ηγεσία του ομίλου προτίθεται να προσφέρει ”bonus” στους μετόχους (περιλαμβανομένων βέβαια και των… βασικών μετόχων) με τη μορφή ”ειδικού μερίσματος”.

Το ύψος αυτού του μερίσματος τοποθετείται από ορισμένους κύκλους στην περιοχή των €30-35 εκατομμυρίων, θα είναι δηλαδή υποσύνολο των χρημάτων που μπήκαν στο ταμείο μετά τη μεταβίβαση του ποσοστού στη Vodafone.

Mία ακόμη αιτία, λέγουν φίλοι της εταιρίας, είναι οι αλλαγές κορυφής στη διοίκηση, οι οποίες έχουν ως στόχο να της προσδώσουν νέο πρόσωπο, αντίστοιχο των περιστάσεων και περισσότερο αποτελεσματικό στις νέες συνθήκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v