Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2009

Περί ΚΥΠΡΟΥ, FBB, MAGNA TRUST και... καλαθιών

Περί ΚΥΠΡΟΥ, FBB, MAGNA TRUST και... καλαθιών
 MAGNA TRUST: Ο έως τώρα επικεφαλής (και μεγαλομέτοχος), κ. Δημήτρης Σαντιξής, επιστρέφει στις τραπεζικές του ρίζες αναλαμβάνοντας επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Τράπεζας Πειραιώς στη γειτονική Αλβανία.

Πολλά ακούστηκαν για το τι θα γίνει τώρα με την εταιρία. Ρωτήσαμε, λοιπόν, ευθέως και μας απάντησαν ότι θα συνεχίσει κανονικά τη δραστηριότητά της με νέα διευθύνουσα σύμβουλο την κ. Χάρι Καντή στη θέση του κ. Σαντιξή.

FBB: Τριγμοί λένε οι κακές γλώσσες ότι ακούγονται στην απόλυτη κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της τράπεζας.Είναι σχεδόν βέβαιο ότι εις εκ των δύο βασικών μετόχων δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η διοίκηση εδώ και αρκετό καιρό. 

Η εντατικοποίηση των σχετικών ψιθύρων να σημαίνει ότι πλέον δυσφορεί και ο άλλος;

Χ.Α. & ΚΑΛΑΘΙΑ: Με καλάθια αγορών συνεχίζουν να ψωνίζουν ελληνικές μετοχές οι ξένοι, προβληματίζοντας για τον ορίζοντα των τοποθετήσεών τους. Κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις βγήκαν καλάθια αγορών από διάφορους ξένους σε σειρά τίτλους της μεγάλης και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Τακτική που δικαιολογεί το τράβηγμα τιμών στο κλείσιμο. Τράπεζες, διυλιστήρια και τίτλοι της μεσαίας (Μυτιληναίος, ΓΕΚΤΕΡ, Jumbo) οι κερδισμένοι των ημερών.

Τι ανησυχεί τους χρηματιστές; Οι αγορές βγαίνουν στην πλάτη του short covering, ενώ την ίδια στιγμή πωλούνται αμυντικά χαρτιά (π.χ. ΟΠΑΠ) με καλή απόδοση στην πτώση και κοντά σε τεχνικά επίπεδα που συνιστούν πώληση. Η ανησυχία τους έγκειται στο ότι τα καλάθια αγορών δεν έχουν ορίζοντα διακράτησης πάνω από 2 - 3 συνεδριάσεις.

Ίδομεν…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Καιρό είχε να κάνει όγκο 9,5 εκατ. μετοχών ο τίτλος της Τράπεζας Κύπρου. Τον είδε χθες καθώς μεγάλος ευρωπαίος broker είχε μια μαμούθ πώληση. Η συγκυρία ήταν ευνοϊκή.

Τα καλάθια αγορών και το κλίμα διεθνώς υπέρ των τραπεζών έβγαλαν ζήτηση στον τίτλο και ο πωλητής είχε την ευκαιρία να σπρώξει το μεγαλύτερο μέρος της εντολής σε μάλλον καλές τιμές.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για επιθετικό broker στον τρόπο με τον οποίο βγάζει τζίρο, μπορεί και η ταλαιπωρία να μην τελείωσε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v