Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 5 2009

Σφηνάκια για Αlapis, Ψωμιάδη, ΠΕΙΡ - Dryships

Σφηνάκια για Αlapis, Ψωμιάδη, ΠΕΙΡ - Dryships
Alapis: Είκοσι τέσσερις τελικούς επενδυτές έφερε στην Ελλάδα στις αρχές της εβδομάδας η Sal Oppenheim για να δουν την Alapis. Διενεργήθηκε παρουσίαση του ομίλου και ξενάγηση στα εργοστάσιά του. Το σύνολο σχεδόν των τελικών επενδυτών έχει ήδη θέση στη μετοχή της Alapis. Να προχώρησαν σε ενίσχυση της θέσης τους;

Π. Ψωμιάδης - General Union: Ο κ. Π. Ψωμιάδης, ιδιοκτήτης των Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Commercial Value, Aspis Holding, θα είναι όπως διευκρινίστηκε ο αγοραστής της General Union. Η απόκτησή τους από το φυσικό πρόσωπο και όχι από κάποια από τις εταιρίες του λογικά αποσκοπεί στο να διευκολύνει τη διαδικασία και να άρει ενδεχόμενους σκοπέλους. Το πώς θα καταβληθεί το τίμημα, όμως, ενδέχεται να αφορά και στους μετόχους των υπόλοιπων εταιριών του κ. Π. Ψωμιάδη. Γιατί είναι πιθανόν το μεγαλύτερο μέρος του τιμήματος να πληρωθεί με μετοχές κυριότητας Π. Ψωμιάδη. Πιθανώς -και - μετοχές Aspis Bank και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ.

Dryships - Πειραιώς:
Τη διαφορά της Ψωροκώσταινας με το τι συμβαίνει διεθνώς αποκάλυψε για άλλη μία φορά η χθεσινή ανακοίνωση restructuring δανεισμού της ναυτιλιακής Dryships . Η Πειραιώς με μια λιτή ανακοίνωσή της ενημέρωνε το επενδυτικό κοινό για συμφωνία επί της αρχής με την Dryships για αναδιάρθρωση δανεισμού.

Μερικές ώρες μετά βγήκε και η ανακοίνωση της Dryships η οποία περιέγραφε εκτενώς το restructuring που συμφωνήθηκε.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Dryships θα καταβάλει προμήθεια για τη νέα συμφωνία αναχρηματοδότησης, θα αυξηθεί το spread των δανείων της και ως αντάλλαγμα εξασφάλισε μειωμένες πληρωμές επί του αρχικού κεφαλαίου σε ποσοστά 47% και 21% για το 2009 και το 2010 αντίστοιχα.

Με αυτά και με αυτά, θα αποφύγει η Πειραιώς να πάρει πρόβλεψη για μέρος του ανεξόφλητου δανείου που έχει χορηγήσει στην Dryships;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v