Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 20 2009

Σφηνάκια για ΣΦΑΚ, On Telecoms και Prince Oliver

Σφηνάκια για ΣΦΑΚ, On Telecoms και Prince Oliver
ON TELECOMS: Ναυάγησαν, όπως μαθαίνουμε, εδώ και λίγο καιρό οι συζητήσεις των μετόχων της On Telecom με τη Vodafone και την CYTA για την πώληση της εταιρίας.

Στην Οn δεν έμειναν, πάντως, με σταυρωμένα χέρια. Εξετάζουν ήδη αύξηση κεφαλαίου έως 30 εκατ. ευρώ. Ποιοι θα βάλουν τα λεφτά; Εφοπλιστές και κάποιοι άλλοι που έμμεσα συμμετέχουν ήδη στην εταιρία καθώς έχουν βάλει κεφάλαια στο fund που έχει δημιουργήσει το private equity Argo. H Argo κατέχει ήδη περί το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της On.

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: «Βουτιά» σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων κατά το α΄ 15νθήμερο του Φεβρουαρίου. Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 39,87% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, με μόλις 7.309 οχήματα να έχουν πουληθεί.

Αντίστοιχη ήταν η πτώση και τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2008.

Η κρίση έχει ξεκινήσει. Οι τράπεζες ήδη πριν από δύο μήνες χορήγησαν εκούσες άκουσες νέο δάνειο σε μεγάλη εταιρία του κλάδου που αντιμετώπιζε προβλήματα άμεσης ρευστότητας. Με υψηλό δανεισμό βαρύνεται και η Σφακιανάκης.

PRINCE OLIVER: Αλλαγή σκυτάλης στη γνωστή αλυσίδα ρούχων.

Ο ιδρυτής και βασικός της μέτοχος κ. Χρ. Τουμανίδης πούλησε το 72% του μετοχικού της κεφαλαίου στον ιταλικό όμιλο Paulani, βασικό προμηθευτή επί χρόνια της Prince Oliver. Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε φυσικά πρόσωπα, αλλά πηγές προσκείμενες στη νέα διοίκηση υπογραμμίζουν ότι ο ιδρυτής θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν σε ό,τι αφορά το μέλλον της αλυσίδας.

Το δίκτυο αναδιαρθρώθηκε (έκλεισαν ζημιογόνα μαγαζιά) και σήμερα αριθμεί 40 σημεία με τις επωνυμίες Prince Oliver και Karen Millen (βρετανική φίρμα που ελέγχει ο όμιλος Paulani), αλλά και μερικά ανεξάρτητα καταστήματα με τη φίρμα μεγάλων εταιριών (π.χ. Puma).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v