Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 10 2002

Κρούσεις επί ...κρούσεων

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με την First Business Bank διερευνά η Ελληνική Τράπεζα Επενδύσεων, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές με πληροφορίες, βασικοί μέτοχοι της εν λόγω τράπεζας, προσέγγισαν την First Business Bank, που είναι, θυμίζω, ένα joint venture της Αγροτικής Τράπεζας με ομάδα εφοπλιστών και επιχειρηματιών προτείνοντας συνεργασία.

Δεν πρόκειται βέβαια για την πρώτη κίνηση του είδους , αλλά για την...πολλοστή όπως σημειώνουν οι πάντα διαθέσιμες ”κακές γλώσσες”. Οι οποίες και προσθέτουν ότι πριν από περίπου ένα μήνα, ανάλογη προσέγγιση έγινε και στην Εγνατία Τράπεζα, χωρίς όμως έκτοτε να σημειωθεί καμία εξέλιξη.

Το ίδιο αποτέλεσμα είχαν άλλωστε ακόμη πιο παλαιές ”προσπάθειες” για στρατηγική συνεργασία (sic) με τη Μarfin, την Alpha Trust και τη γνωστή Π & Κ.

Το μείζον πρόβλημα της συγκεκριμένης μικρής τράπεζας (περά από την έλλειψη... πελατείας), αφορά βέβαια στις διαφωνίες μεταξύ των μετόχων, που έχουν χωριστεί σε προσωρινή...κυβέρνηση (υπό τον γνωστό εφοπλιστή κ. Πετράκη) και σε αντιπολίτευση (στην ηγεσία της οποίας φέρεται να είναι μία ομάδα μετόχων μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η κα Αθανασιάδου της Ναυτεμπορικής). Με απλά λοιπόν λόγια, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει τον έλεγχο της...Βουλής και άρα είναι δύσκολο να κυβερνήσει!

Ετσι, όλοι αναζητούν διέξοδο στις ”κρούσεις”, χωρίς όμως να υπάρχει έως στιγμής κάποιο αποτέλεσμα. Θα γίνει κάτι με την First Business Bank;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v