Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 4 2004

Αλλο... ΑΣΠΙΣ και άλλο... Aspis;

Χθες ”παίχτηκε” η δεύτερη φάση ενός έργου που έκανε επίσημη... πρεμιέρα, πριν από περίπου 35 μέρες και για το οποίο, διακριτικά ίσως πλην όμως έγκαιρα, είχαμε προειδοποιήσει.

Τότε είχε παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Ασπίς Πρόνοια ο κ. Κώστας Καρατζάς, ισχυρός ανήρ της Aspis Bank και στενός συνεργάτης επί πολλά χρόνια του εμφανιζόμενου ως βασικού μετόχου σε όλο το φάσμα των εταιριών του ομίλου ΑΣΠΙΣ, περιλαμβανομένης και της τράπεζας, κ. Π. Ψωμιάδη.

Χθες, λοιπόν, με μια κίνηση μάλλον πρωτοφανή, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, ο κ. Π. Ψωμιάδης -o εμφανιζόμενος δηλαδή ως βασικός μέτοχος της τράπεζας- παραιτήθηκε όχι μόνον από τη θέση του αντιπροέδρου, αλλά και από τη θέση του απλού μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της Aspis Bank!

Η φράση που έρχεται στο νού, λαϊκή ομολογουμένως, είναι ”άντε να χωρίζουμε τα τσανάκια μας”, φράση την οποία ο αυτοδημιούργητος -κατά δήλωσή του- κ. Ψωμιάδης αναμφιβόλως καταλαβαίνει απόλυτα.

Το ερώτημα βέβαια είναι πώς ακριβώς χωρίζουν τα...”τσανάκια” σε μετοχικό επίπεδο. Ερώτημα το οποίο ενδεχομένως να σχετίζεται με μια άγνωστη στο ευρύ κοινό μη εισηγμένη εταιρία, η οποία μπορεί τελικά να αποδειχθεί ”μοχλός” των εξελίξεων.

Οσοι ενδιαφέρονται περισσότερο για το... έργο, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στα μετοχολόγια και κυρίως στις συναφείς χρηματιστηριακές ανακοινώσεις, μέσω των οποίων καταγράφονται οι διάφορες μεγάλες συναλλαγές.

Εκεί θα βρουν ίσως τις πρώτες απαντήσεις. Για τα υπόλοιπα... υπομονή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v