Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 8 2009

Σφηνάκια για Κέκροψ, Sprider, ΑΒ και ένα κουίζ

Σφηνάκια για Κέκροψ, Sprider, ΑΒ και ένα κουίζ
ΚΕΚΡΟΨ: Σε καμία καινούργια ανάπτυξη, αν πρώτα δεν πουλήσει τις δύο πολυτελείς μεζονέτες που έχει ανεγείρει στο Παλαιό Ψυχικό και αυτήν τη στιγμή είναι το έτοιμο απόθεμά της, δεν σκοπεύει να προχωρήσει η εταιρία Κέκροψ.

Η καθίζηση στον χώρο των ακινήτων έχει επηρεάσει αρκετά και την πολυτελή κατοικία, με αποτέλεσμα η ζήτηση τους τελευταίους μήνες για τα σπίτια αξίας άνω των 500.000 ευρώ να είναι ελάχιστη.

Έτσι, η Κέκροψ δυσκολεύεται να διαθέσει τα δύο ακίνητα που κατασκεύασε πρόσφατα, από τα οποία θα εξασφάλιζε ένα σημαντικό κεφάλαιο για τις επόμενες επενδύσεις της.

Γι’ αυτόν τον λόγο, στην παρούσα χρονική και οικονομική συγκυρία δεν διακινδυνεύει νέα έργα, τα οποία από τη μια πλευρά θα απαιτούσαν σημαντική χρηματοδότηση, μειώνοντας ανάλογα τη ρευστότητά της, και από την άλλη δεν εγγυώνται την άμεση πώλησή τους με δεδομένη τη μειωμένη ζήτηση.


SPRIDER: Το ταμπλό δείχνει ότι στους ξένους επενδυτές δεν "άρεσαν" τα αποτελέσματα του 2008.

Και γι' αυτό οι Γερμανοί και οι Βέλγοι εντείνουν εδώ και μερικές συνεδριάσεις την προσφορά τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα άλλαξαν χέρια 3,4 εκατ. μετοχές της εταιρίας με την τιμή της μετοχής να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα του 1 ευρώ.

Ο χειρότερος του αναμενομένου Δεκέμβριος και κυρίως οι εμπρηστικές - τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχονται καταστήματα της εταιρίας λόγω των παρατεινόμενων επεισοδίων τους φοβίζουν...

Μέσα σε μερικούς μήνες κάηκαν τρία καταστήματα της αλυσίδας (στη Λυκόβρυση, στην οδό Ερμού και στη Δάφνη), ενώ οι ταραχές στο κέντρο της Αθήνας ανέκοψαν την κίνηση και προκάλεσαν μικροφθορές στα υπόλοιπα καταστήματα.

Η εταιρία πήρε έκτακτη ζημία 1,6 εκατ. ευρώ το 2008 και περιμένει κρατική αποζημίωση λόγω του χαρακτηρισμού των επιθέσεων ως τρομοκρατικών.

Πέραν όμως των επιθέσεων, η Sprider εμφάνισε και καθίζηση της ζήτησης που σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του δικτύου οδήγησε σε εκτίναξη αποθεμάτων

Στις 31/12/08 η αξία αποθεμάτων ανήλθε σε 47,9 εκατ. ευρώ, 96,2% ψηλότερα από το τέλος του 2007.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μέρισμα 8,3 εκατ. ευρώ θα εισπράξει η Delhaize από την ΑΒ Βασιλόπουλος, εφόσον εγκριθεί από τους μετόχους η πρόταση της διοίκησης για διανομή μερίσματος 1 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό θεωρείται δεδομένο ότι θα εγκριθεί καθώς η Delhaize κατέχει πλέον το 65,23% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΒ. Και συνεχίζει τις αγορές της…

Οπότε μέχρι και την τακτική γενική συνέλευση θα έχει πάνω από τα δύο τρίτα του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι από τις 14 Νοεμβρίου, όταν και ανακοίνωσε επισήμως ότι κατέχει το 63,011% της ΑΒ Βασιλόπουλος, η Delhaize αύξησε το ποσοστό της κατά 2%. Και όπως έχει γράψει η στήλη, υπάρχουν πάντα πρόθυμοι brokers να την απορροφήσουν.

ΚΟΥΙΖ: Μεταγραφή που θα δημιουργήσει αναστάτωση ψήνεται, όπως μαθαίνουμε, στον τομέα της υγείας.

O επί σειρά ετών ιθύνων νους ισχυρού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας ετοιμάζεται να αφήσει τη θέση του για να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος σε κλινική που άλλαξε πρόσφατα χέρια.

Και στον όμιλο ψάχνονται, καθώς ο αποχωρών είναι ο μοναδικός τεχνοκράτης που ξέρει να τα βγάζει πέρα και με ιατρούς που διαθέτουν στο στελεχιακό δυναμικό τους. Γι' αυτό άλλωστε και τον είχαν καλέσει πίσω την προηγούμενη φορά που αποχώρησε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v