Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 10 2004

”Καλοζυγισμένο” το νέο οικονομικό team

Τέτοιες μέρες η πολιτική πλευρά της οικονομίας αναμφίβολα βρίσκεται στο προσκήνιο. Από κοντά κι ο… Χαμαιλέων.

Ως προς τον… σκληρό πυρήνα του οικονομικού του σκέλους, το νέο κυβερνητικό σχήμα εμφανίζεται ιδιαίτερα ”καλοζυγισμένο” με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, που δεν έχει μεν υπουργική εμπειρία, έχει όμως εξαίρετη επιστημονική κατάρτιση και –ίσως το κυριότερο- ήταν υπεύθυνος του Οικονομικού τομέα και άρα γνωρίζει καλά τα θέματα και τα προβλήματα της ”πράξης”.

Έμπειρος και με προηγούμενη θητεία σε υπουργικό πόστο, είναι ο νέος Υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί η παρουσία δύο πολύ γνωστών στην ”αγορά” προσώπων σε θέσεις υφυπουργών. Στο Ανάπτυξης, ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, μεταφέρει την πλουσιότατη εμπειρία του σε θέματα του εμπορίου, εμπειρία που είναι και… συνδικαλιστική από την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Ομοίως ο κ. Πέτρος Δούκας όχι μόνον έχει διατελέσει ξανά υφυπουργός Οικονομικών, αλλά έχει και την θετική γνώμη της αγοράς για τις ιδιωτικές δραστηριότητές του μέσω της εταιρίας Capital Partners στον ευρύτερο χώρο της κεφαλαιαγοράς. Προφανώς οι προηγούμενες δραστηριότητές του, κυβερνητικές και μη, θα είναι άκρως χρήσιμες στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ”μανατζάρει” τα Δημόσια Οικονομικά.

Το έργο βεβαίως που έχουν μπροστά τους είναι δύσκολο και η επιτυχία θα κριθεί στην πράξη, όπως συμβαίνει πάντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v