Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 8 2004

”Αριστερός” και ο Warren Buffett!!!

Άξιες μεγάλης προσοχής είναι οι φετινές επισημάνσεις του ”γκουρού” από την Ομάχα, του πασίγνωστου Warren Buffett, προς τους μετόχους της εταιρίας Berkshire Hathaway, μέσω της οποίας δεν δίστασε να καυτηριάσει ανοικτά διάφορα ”κακώς κείμενα”.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πιο επιτυχημένος επενδυτής του κόσμου έκανε λόγο για ”επιδημία απληστίας” στις τάξεις των ανωτάτων εταιρικών στελεχών, ενώ με πολύ σκληρά λόγια μίλησε για τα Αμοιβαία Κεφάλαια των ΗΠΑ και τις απάτες που έχει αποδειχθεί ότι έκαναν εναντίον των μεριδιούχων τους.

Και πρόσθεσε δεικτικά ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες αναβάθμισης της εταιρικής διακυβέρνησης δεν φαίνεται να έχουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Δεν δίστασε τέλος να σημειώσει, με μια γερή δόση ειρωνείας, αναφερόμενος στις φορολογικές περικοπές της κυβέρνησης Μπους προς τα μεγάλα εισοδήματα, ότι ”εάν υπάρχει ταξικός πόλεμος στις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε είναι μάλλον φανερό ότι η δική μου τάξη νικάει”, αφήνοντας προφανές μήνυμα εναντίον αυτής της λογικής.

Μήπως το γεγονός ότι πολυ-δισεκατομμυριούχοι επενδυτές όπως ο George Soros (με ομιλία του σε φοιτητές του LSE) και ο Warren Buffett με το γράμμα του προς τους μετόχους, εμφανίζονται τελευταία να έχουν παραδοσιακά… ”αριστερούς” προβληματισμούς θα έπρεπε να μας προβληματίσει ως προς την πορεία των κοινωνιών μας;

ΥΓ: Για να μην παρεξηγηθώ ως ένας από τους... αρλουμπολόγους που έσπευδαν χθες να κάνουν λόγο για ”συντηρητική στροφή” της ελληνικής κοινωνίας, επειδή οι κάλπες έβγαζαν Νέα Δημοκρατία, σημειώνω ότι μιλάω για προβληματισμούς που δυστυχώς καμία σχέση δεν έχουν με τα όσα απασχολούν ως κρατούσα άποψη τους Ελληνες πολιτικούς, ανεξαρτήτως παρατάξεως.

Βλέπετε, εμείς είμαστε γενικώς σε... ”άλλη φάση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v