Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2004

Βερνίκος: Κόντρες σε… ”στενό κύκλο”

”Μετ εμποδίων” αν και σε… στενό κύκλο, εκτυλίχθηκε η χθεσινή συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης της Βερνίκος με αποτέλεσμα την αναβολή των όποιων σοβαρών αποφάσεων για… επόμενη συνέλευση.

Το δημοσιογραφικό μάτι του Χαμαιλέοντα ήταν πάντως εκεί και κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα τεκταινόμενα και τις ”αψιμαχίες”, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει την απαραίτητη δημοσιότητα.

Το πιο εντυπωσιακό σημείο, ήταν η σχεδόν πλήρης απουσία των μικροεπενδυτών που φαίνεται ότι έχουν συνηθίσει να υποτάσσονται στην μοίρα που τους επιφυλάσσει η εκάστοτε εταιρική πλειοψηφία, ειδικά όταν πρόκειται για μικρές εταιρίες.

Κακώς, πολύ κακώς, διότι αυτά βλέπουν οι μεγαλομέτοχοι και τραβούν το δρόμο τους αδιαφορώντας για τις συνέπειες επί των μικρομετόχων.

Εξαίρεση, η παρουσία του προέδρου του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου, Χ. Εγγλέζου, που ίσως και να αποτέλεσε έναν από τους λόγους αναβολής στη λήψη των επίμαχων αποφάσεων.

Κατά τα λοιπά θα πρέπει να σημειωθούν οι τοποθετήσεις στελεχών της διοίκησης, οι οποίες απέπνεαν μια αίσθηση…μιζέριας για το παρόν και το μέλλον της εταιρίας.

Μόνη λύση τα εκκοκκιστήρια και η μεταφορά εταιριών στο βασικό μέτοχο; Δεν νομίζουμε γι αυτό και θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία.

Έως τότε απλά σημειώνουμε ότι μια από τις προς πώληση στο βασικό μέτοχο θυγατρικές της εισηγμένης, με βάση τα όσα ελέχθησαν, δεν φαίνεται να ενσωματώθηκε στα αποτελέσματα του 2003, παρότι η εισηγμένη έχει απόλυτη πλειοψηφία.

Είναι και αυτό στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε οικονομικού διευθυντή ή μήπως έγινε κάποιο…λάθος;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v