Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 13 2009

Ακόμη να συμφωνήσουν ΔΕΗ - ΔΕΠΑ

Ακόμη να συμφωνήσουν ΔΕΗ - ΔΕΠΑ

Γεφύρι της Άρτας θυμίζει η σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου μεταξύ ΔΕΗ και ΔΕΠΑ.

Από το 2007 χρονολογείται η εκκρεμότητα αυτή και η Επιχείρηση επιμένει ότι δεν μπορεί να απεμπολήσει τους όρους που περιλάμβανε η προηγούμενη σύμβαση, ενώ η ΔΕΠΑ θεωρεί πως από τη στιγμή που έχει προχωρήσει στην υπογραφή νέων πρότυπων συμβάσεων όχι μόνο με βιομηχανίες αλλά και με ηλεκτροπαραγωγούς δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό για τη ΔΕΗ.

Εκπρόσωποι των δύο πλευρών ξανακάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την προηγούμενη Τρίτη, έπειτα από αρκετό καιρό για να... συμφωνήσουν μάλλον στο ότι διαφωνούν.

Η ΔΕΗ αναγνωρίζει ότι το περιβάλλον έχει αλλάξει πλέον σε σχέση με ό,τι ίσχυε όταν έγινε η προηγούμενη σύμβαση με τη ΔΕΠΑ, κατανοεί πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ο ανταγωνισμός, αλλά ως εκεί.

Επιμένει ότι παραμένει ο μεγαλύτερος πελάτης της ΔΕΠΑ, άρα θα πρέπει να έχει ανάλογη αντιμετώπιση, ενώ επιδιώκει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία στον προγραμματισμό απορρόφησης των ποσοτήτων φυσικού αερίου.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τη συνάντηση της Τρίτης, η ΔΕΗ συμφώνησε να επεξεργαστεί σειρά προτάσεις για την προσαρμογή της υφιστάμενης σύμβασης με τη ΔΕΠΑ, τις οποίες θα παραδώσει στην τελευταία την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγές της ΔΕΠΑ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο εμπλοκής και του υπουργού Ανάπτυξης στο όλο θέμα, στον οποίο θα δοθούν προς αξιολόγηση οι προτάσεις της ΔΕΗ, ώστε να βρεθεί επιτέλους μια κοινή θέση.

Απ’ ό,τι φαίνεται, θα υπάρξουν πολλά ακόμη επεισόδια στο σίριαλ αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v