Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 12 2004

Tι σχέση έχουν οι Μύλοι με τον… Παστουρμά;

Μια όχι και τόσο… απλή παράφραση της γνωστής ρήσης για το φάντη και το ρετσινόλαδο, η οποία στην περίπτωσή μας αφορά στην εισηγμένη εταιρία Μύλοι Κεπενού και την εκπληκτική πορεία της κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, διάστημα στο οποίο η τιμή της μετοχής της καταγράφει άνοδο στο άκρως εντυπωσιακό ποσοστό του… 130%!

Μήπως η άνοδος αυτή οφείλεται στα καλά αποτελέσματα της εταιρίας για το 2003; Μάλλον όχι, εκτός αν θεωρείτε καλό αποτέλεσμα τη… μείωση των κερδών κατά 26,3% με αύξηση κατά μόλις 1,14% στις πωλήσεις!

Μήπως η εταιρία είναι υποτιμημένη; Μάλλον όχι αν κρίνουμε από το γεγονός ότι τώρα διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 2003 πάνω από… 60 (!) και Ρ/Ε 2002 μόλις… 53,4, σύμφωνα με τα στοιχεία της Μoneyline Telerate(είπαμε τα κέρδη 2003 μειώθηκαν αντί να αυξηθούν).

Tότε τι ακριβώς συμβαίνει; Μήπως οι συγκεκριμένοι Μύλοι είναι… ”πυρηνοκίνητοι”;

Οι πληροφορίες μας από την όμορφη Θεσσαλονίκη (ναι έχει άμεση σχέση η Θεσσαλονίκη) κάνουν λόγο για μια ιστορία ολίγον τι… ”μπιζουτέ”, στην οποία φέρονται ως εμπλεκόμενοι κάποιοι παρασκηνιακοί παράγοντες της περιοχής, αλλά και κάποια ”καλά παιδιά” με ιστορία στην Αθήνα και άλλες (παλαιότερα) πόλεις της επαρχίας.

Άπαντες όπως μαθαίνουμε διαθέτουν… πλούσιο παρελθόν, στο κύκλωμα των ΕΛΔΕ και των ΑΧΕ, με έναν όμως να ξεχωρίζει ως… ”περιβόητος” για παλαιότερα κατορθώματά του, ενώ από κοντά φέρεται να ασχολείται και κάποιος άλλος, γνωστός στα καθ’ ημάς, χωρίς όμως να είναι ο… Leader της υπόθεσης.

Στην υπόθεση υπάρχει και αρκετό… Money για κάποιους, money που θα χάσουν βέβαια (για να κερδίσουν οι έξυπνοι) όσοι αφελείς δεν προσέξουν τις κινήσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v