Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 24 2009

Ridenco: Η κρίση και ο… κυπριακός πύραυλος!

Ridenco: Η κρίση και ο… κυπριακός πύραυλος!
Με κεφαλαιοποίηση κάπου στα 12 εκατ. ευρώ διαπραγματεύεται στη Σοφοκλέους η Ridenco, όταν η κατά 90% θυγατρική της Woodland Design "αξίζει" στο ταμπλό του ΧΑΚ γύρω στα 66 εκατ. ευρώ!

Η θυγατρική δηλαδή αποτιμάται περίπου 4,5 φορές παραπάνω από τη μητρική…

Η μετοχή της Woodland, μάλιστα, φαίνεται να μην κατάλαβε τίποτε από κρίση και άλλα σχετικά, καθώς την περίοδο όπου το ΧΑΚ κατέρρεε αυτή κατάφερε να καταγράψει το τελευταίο δωδεκάμηνο κέρδη γύρω στο 150% (P/E μεγαλύτερο από 50)!

Δεν μιλάμε για μετοχή. Μιλάμε για πραγματικό "πύυυ..., πύυυ..., πύραυλο" που θα έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Παπαδόπουλος!

Όχι σαν τους S-300 που τελικά πήγαν στην Κρήτη…

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας, η ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή "έξω πάμε καλά" δεν φαίνεται να ισχύει για τη Ridenco.

Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα του 2008, όπου τα λειτουργικά κέρδη από τις εγχώριες δραστηριότητες μπορεί να ανήλθαν στα 3,48 εκατ. ευρώ, ωστόσο σε επίπεδο ομίλου το αντίστοιχο μέγεθος ήταν ζημιογόνο.

Όσο για φέτος, στην Ελλάδα τα πράγματα αναμένονται χειρότερα (εκτίμηση είναι τα νέα καταστήματα θα καλύψουν ενδεχόμενες απώλειες των παλαιότερων), ενώ στο εξωτερικό θα εξεταστεί το ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας κάποιων μη αποδοτικών καταστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v