Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 6 2004

Οι ”ευσεβείς πόθοι” το Δημόσιο και ο ΟΠΑΠ

Πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα για το ενδεχόμενο να μειωθεί το ποσοστό του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ. Ωστόσο, τα σχετικά σενάρια δεν φαίνεται να είναι εύκολο να υλοποιηθούν. Περισσότερο δείχνουν να αποτελούν προς το παρόν ”ευσεβείς πόθους”.

Πρώτον διότι θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία (το οποίο είναι βεβαίως εφικτό) και δεύτερον, διότι το κρατικό μονοπώλιο του τζόγου βρίσκεται υπό αμφισβήτηση εντός της Ε.Ε. (με έντονες πιέσεις από την πλευρά της Μ. Βρετανίας που διαθέτει τις ισχυρότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις του είδους).

Ανάχωμα στα σχέδια κατάργησης του μονοπωλίου, αποτελεί το γεγονός ότι πολλά κράτη της Ε.Ε. λαμβάνουν τεράστια ποσά, τα οποία ενισχύουν τον προϋπολογισμό τους, από τα μερίσματα της συμμετοχής τους σε υπό κρατικό έλεγχο εταιρίες.

Μια μείωση λοιπόν του ποσοστού του κράτους, του κάθε κράτους, κάτω από το 51% ενδέχεται να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, ως προς την διατήρηση του μονοπωλιακού καθεστώτος, αφού η πλειοψηφία θα βρίσκεται σε ιδιωτικά συμφέροντα!

Προφανώς λοιπόν αυτό το θέμα (και άλλα παρεμφερή για το συγκεκριμένο οργανισμό) θέλουν σκέψη που σίγουρα θα φάει πολύ χρόνο, με δεδομένες και τις αλλαγές που έγιναν λίαν προσφάτως στη διοίκησή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v