Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 5 2009

ΣΦΗΝΑΚΙΑ για Ρόκα, Ιασώ και Euromedica

ΣΦΗΝΑΚΙΑ για Ρόκα, Ιασώ και Euromedica
ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΟΚΑΣ: Όσο πάει και... χοντραίνει η κατάσταση για τους Ισπανούς της IBERDROLA μετά το μεγάλο κόλπο με τη δημόσια προσφορά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, νομικές ενέργειες ετοιμάζει ολοταχώς η MARFIN ΑΕΔΑΚ (προσφυγές και αγωγές;) προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των μεριδιούχων της.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχουν κινηθεί μαζικά πάνω από 40 ιδιώτες επενδυτές αλλά και θεσμικοί όπως η HSBC ΑΕΔΑΚ και η ΑΣΠΙΣ.

ΙΑΣΩ: Η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου συμπεριλαμβάνεται στα θέματα της τακτικής γενικής συνέλευσης του Ιασώ στις 19 Ιουνίου.

Και ο προεκλογικός αγώνας έχει ήδη ξεκινήσει. Παρά την περί του αντιθέτου αίσθηση ο νυν πρόεδρος του Ιασώ κ. Ι. Ζολώτας φαίνεται διατεθειμένος να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Απέναντί του θα υπάρξει υποψήφιος τον οποίο στηρίζουν μέτοχοι με ισχυρά ποσοστά.

Μένει να αποφασίσει η ομάδα των μετόχων ποιο από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της θα προτάξει.

Και το ντέρμπι έχει ξεκινήσει. Με διαρροές, με ψιλομπηχτές και... με συντροφικά μαχαιρώματα.

Σε μια πολυμετοχική εταιρία όλα αυτά είναι περίπου αναμενόμενα. Ευτυχώς, προς το παρόν, οι προεκλογικές διακηρύξεις δεν φαίνεται να βλάπτουν τους μετόχους.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν δείχνει διατεθειμένη να προτείνει τη συνήθη προεκλογική παροχή… της επιστροφής κεφαλαίου για να δελεάσει τους ιατρούς-μετόχους.

Όλοι ξέρουν ότι με το Ιασώ Θεσσαλίας να ξεκινά τη λειτουργία του και το Ιασώ Νοτίων Προαστίων να έχει ανατεθεί στην Intrakat τα λεφτά είναι πολύτιμα μέσα στο Ιασώ…

Άλλωστε, τα περιθώρια κερδοφορίας της μητρικής περιορίζονται καθώς μειώθηκε η μέση θέση νοσηλείας.

Υ.Γ.: Καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλει δημόσια υποστήριξη από τη Euromedica του κ. Λιακουνάκου. Με δεδομένο όμως ότι έχει το 11,9%, κάποιοι υπολογίζουν σε μυστική υποστήριξη.

EUROMEDICA: Και νέες ζημίες από την επενδυτική - στρατηγική θέση της στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιασώ κατέγραψε η Euromedica στο α΄ τρίμηνο του 2009.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε το Euro2day και η εισηγμένη αρνήθηκε να επιβεβαιώσει, πούλησε εντός του α΄ τριμήνου της τρέχουσας χρήσης μετοχές Ιασώ.

Η αναλυτική κατάσταση α΄ τριμήνου επιβεβαιώνει πλήρως τόσο τις αρχικές πληροφορίες της στήλης ("Η Euromedica, το Ιασώ και οι μετοχικές καραμπόλες") που δημοσιεύτηκε στις 16/3 όσο και το άρθρο που δημοσίευσε την 1η/4/09 το Euro2day.

Η Euromedica πούλησε 407.740 μετοχές Ιασώ εγγράφοντας ζημία 1,12 εκατ. ευρώ και μείωσε το ποσοστό της στο 11,9%, όπως γράφαμε.

Και κυρίως καταστρατήγησε τη δήλωση διακράτησης με την οποία συνόδευσε τη μεταφορά των μετοχών της Ιασώ που κατέχει από το trading χαρτοφυλάκιο στο διαθεσίμων προς πώληση.

Δεν ίδρωσε, βέβαια, το αφτί κανενός…

Οι ζημίες όμως από τη θέση στο Ιασώ δεν σταματούν εδώ.

Η Euromedica στις 31/3/2009 κατείχε 6.324.601 μετοχές Ιασώ, από την αποτίμηση των οποίων προέκυψε ζημία 2,3 εκατ. ευρώ που επιβάρυνε απευθείας την καθαρή θέση της.

Επιπλέον ο όμιλος στις 31/3 κατέχει 5.358.049 ίδιες μετοχές (σ.σ.: της μητρικής) για την απόκτηση των οποίων ξόδεψε 36,58 εκατ. ευρώ που αφαιρούνται από τα ίδια κεφάλαια.

Επειδή, δε, όπως επίσης αποκάλυψε το Euro2day, είχε υπερβεί το όριο του 10%, πούλησε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης 600.000 ίδιες μετοχές εγγράφοντας μικρό κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v