Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 24 2009

Alpha Trust: Είναι θέμα... timing

Alpha Trust: Είναι θέμα... timing
"Μπορεί εμείς στην Alpha Trust να μην αγοράσαμε τραπεζικές μετοχές στην άνοδο των τελευταίων μηνών και φέτος να μη γράφουμε μεγάλα κέρδη, αλλά δεν τις είχαμε αγοράσει ούτε και στην πτώση...", επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Φαίδων Ταμβακάκης.

Και σε όσους εξακολουθούν να γκρινιάζουν απαντά με τις αποδόσεις των funds της εταιρίας του (αμοιβαία κεφάλαια, Ανδρομέδα ΑΕΕΧ κ.ά.) που σε βάθος χρόνου επιδεικνύουν εξαιρετικές επιδόσεις.

Κατά τα λοιπά, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τοποθετήσεις του κ. Ταμβακάκη γύρω από τις επενδύσεις του μέσου Έλληνα, καθώς το 90% αυτών κατευθύνεται στα ακίνητα και το μεγαλύτερο μέρος από το ποσοστό που απομένει στις τραπεζικές καταθέσεις. Για κάθε 100 ευρώ τοποθετήσεις σε ακίνητα δεν αντιστοιχεί ούτε 1 για μετοχές!

Και ο κ. Ταμβακάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κατά πόσον σωστό είναι μια χώρα να επενδύσει τόσο μεγάλο ποσοστό του πλούτου στα ακίνητα, εκεί δηλαδή όπου η τρέχουσα απόδοση βρίσκεται γύρω στο 1% (και για τα ασφαλιστικά ταμεία κάτω του 1%)...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v