Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 8 2009

Σφηνάκια για Εθνική, Τιτάνα και... πολυθεσίτες!

Σφηνάκια για Εθνική, Τιτάνα και... πολυθεσίτες!
ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΤΕ: Ανησυχητικά χαμηλός παρέμεινε και χθες ο τζίρος στο Χ.Α.

Οι χρηματιστές είχαν εικάσει ότι λόγω της αργίας της 4ης Ιουλίου στην Αμερική και η συνεδρίαση της Δευτέρας θα ήταν υποτονική. Όπως και συνέβη.

Η παρατεταμένη, όμως, "άπνοια" προκαλεί πλέον ανησυχίες για ενδεχόμενη πτώση του ενδιαφέροντος που θα προκαλέσει η παραμονή του Χ.Α. σε στενό εύρος διακύμανσης.

Αν εξαιρεθούν μικρά προγράμματα αγοράς σε κάποιους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (π.χ. ΕΛΛΑΚΤΩΡ, TΕΧΝΕΡΓΑ), τα… συναρπαστικά των τελευταίων συνεδριάσεων εξαντλούνται σε μία - δύο μικρές αγορές (Μerrill Lynch στην Τράπεζα Κύπρου, Credit Suisse στην Alpha Bank), που εκτινάσσουν, μάλιστα, την απουσία πωλητών και τις τιμές.

Η αγορά προσβλέπει στην πνοή που ενδέχεται να δώσει η έναρξη -από σήμερα-
της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων της Εθνικής με τιμή εκκίνησης στο 1,35 ευρώ.

Αν υπάρξει discount μεταξύ της μετοχής και του δικαιώματος, θα βγει και τζίρος λόγω του αρμπιτράζ.


ΤΙΤΑΝ: Υπάρχει αίτημα από την πλευρά μικρομετόχων για μετατροπή των προνομιούχων σε κοινές στον Τιτάνα και είναι η πρώτη φορά όπου η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου δεν το απέκλεισε κατηγορηματικά.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι είναι ανοιχτή σε ιδέες, χωρίς όμως να αισιοδοξεί για εύκολη λύση γιατί οι μέτοχοι των κοινών και των προνομιούχων τίτλων πιθανόν να μη συμφωνήσουν στους όρους μετατροπής.

ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ... ΟΡΙΑ: Σε ποια (πολύ) μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών μείωσαν φέτος οι εταιρίες ασφάλισης πιστώσεων τα όρια κάλυψης, παρά την κερδοφόρο πορεία της;

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το θέμα τώρα έχει διευθετηθεί και η… ομαλότητα επανήλθε.

"ΠΑΤΟΥΝ" ΣΕ ΔΥΟ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ: Δεν είναι τελικά λίγα τα υψηλόβαθμα στελέχη εισηγμένων εταιριών που μετέχουν στα διοικητικά συμβούλια άλλων εισηγμένων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω τέσσερις περιπτώσεις:

Κώστας Πετρόπουλος (της Π. Πετρόπουλος) στην Κατσέλης (Nutriart).
Πέτρος Τζανετάκης της Motor Oil στη Σφακιανάκης.
Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Vivartia στην Τιτάν.
Ευτύχιος Βασιλάκης της Autohellas στην Ideal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v