Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 22 2009

Μισθωτές vs Malls: Σημειώσατε Χ

Μισθωτές vs Malls: Σημειώσατε Χ
Στην ίδρυση συλλόγου προχώρησαν πρόσφατα οι ενοικιαστές του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους ισχύ έναντι της ιδιοκτητριών εταιριών, Lamda Development και της κοινοπραξίας Sonae-Χαραγκιώνη.

Αν και η ατζέντα αιτημάτων του νέου σωματείου δεν έχει μέχρι στιγμής αποκτήσει συγκεκριμένη μορφή ώστε να εκφραστεί στη διοίκηση του εμπορικού κέντρου, εντούτοις ακροθιγώς μέλη του συλλόγου κάνουν λόγο για εύρεση κοινής λύσης, που να αφορά και στα μισθώματα, πέραν των όποιων βελτιώσεων ζητούν στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στον νέο αυτόν συλλογικό φορέα, τον πρώτο που δημιουργήθηκε από μισθωτές εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα, συμμετέχουν ήδη 145 από τις 209 επιχειρήσεις που νοικιάζουν χώρους στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της βόρειας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται μεγάλες εμπορικές αλυσίδες όπως η Public και η Expert.

Στον αντίποδα αυτής της κίνησης, η διοίκηση της Lamda Development, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει κάποιο συγκεκριμένο αίτημα προς διαπραγμάτευση, αντιτάσσει τη σταδιακή ωρίμανση του εμπορικού κέντρου και τις θετικές αποδόσεις του, ιδίως εν μέσω της κρίσης που πλήττει το λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με πηγές από τη διοίκηση της Lamda Development, τα εμπορικά κέντρα εκμισθώνουν εμπορικούς χώρους στη μισή σχεδόν τιμή έναντι των ανοιχτών αγορών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης.

Ενοικιαστές και "φιλέτα"

Στην οδό Κολοκοτρώνη, στο κτίριο του ΜΤΣ όπου παλαιότερα στεγαζόταν το Habitat, θα δημιουργηθεί ένα ακόμη κατάστημα της σουηδικής πολυεθνικής αλυσίδας ένδυσης H&M. Η αλυσίδα έχει μισθώσει το μεγαλύτερο μέρος του ακινήτου από τον όμιλο Χαραγκιώνη, που έχει αναλάβει τη διαχείριση και την ανακαίνιση του χώρου. Στο ίδιο σημείο θα δημιουργηθεί και η πρώτη στην Ελλάδα μπουτίκ Ferrari, για όσους ίσως δεν μπορούν να αγοράσουν το αυτοκίνητο, αλλά επιθυμούν ένα σουβενίρ της θρυλικής φίρμας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v