Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 28 2009

Κλωστές και «ταβανόπροκες» εναντίον υπουργού

Κλωστές και «ταβανόπροκες» εναντίον υπουργού
Όχι "καρφιά" αλλά "ταβανόπροκες" εναντίον της υπουργού Απασχόλησης κ. Φάνης Πάλλη -Πετραλιά περιλαμβάνονταν στην επιστολή όχι κάποιων συνδικαλιστών αριστερής προέλευσης αλλά του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών κ. Ελευθέριου Κούρταλη

Από δύο μόνο αποσπάσματα της επιστολής μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε:

"Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μηνών να σας συναντήσουμε, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας σχετικά με τις δυσχερείς συνθήκες που επικρατούν στα θέματα εργασιακών σχέσεων, τούτο κατέστη αδύνατον". (Τα bold γράμματα είναι της επιστολής και όχι δικά μας.)

Ή ακόμη: "Στα 90 χρόνια από ιδρύσεως του συνδέσμου μας είναι η πρώτη φορά που ο σύνδεσμός μας, ο οποίος εκπροσωπεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, εισπράττει αδιαφορία από αρμόδιο περί τα εργασιακά υπουργό". (Και πάλι τα bold γράμματα είναι της επιστολής και όχι δικά μας.)

Γενικότερα πάντως, η κυβέρνηση φαίνεται να μη διαθέτει σαφή και ενιαία γραμμή γύρω από την πολιτική απέναντι στην κλωστοϋφαντουργία.

Από τη μία πλευρά, δίνεται η δυνατότητα εφαρμογής της εβδομάδας των τεσσάρων ημερών, ενώ από την άλλη ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας αποφάσισε αυξήσεις μισθών στον κλάδο 6,6% για το 2008 και 5,5% για το 2009!

Από τη μία πλευρά προσπαθεί να βρει τρόπους ενίσχυσης των βιομηχανιών του κλάδου (δυνατότητα δανείων με κρατική εγγύηση κ.λπ.), πλην όμως οι κινήσεις γίνονται με χαρακτηριστικές καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα οι πληγές να μεγαλώνουν και η κατάσταση να ανατρέπεται ολοένα και πιο δύσκολα… (τα γράμματα bold αυτή τη φορά είναι δικά μας).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v