Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 29 2009

Πάει και... Παρνασσό ο Ρέστης;

Πάει και... Παρνασσό ο Ρέστης;
Ζωηρό ενδιαφέρον να συμμετάσχει στη μεγάλη επένδυση των 150 εκατ. ευρώ που προωθεί η εισηγμένη Παρνασσός και αφορά στη δημιουργία του πολυχώρου αγορών - αναψυχής Alsity στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά έχει εκδηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής κ. Βίκτωρας Ρέστης.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρωτοβουλία - προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει από την πλευρά του κ. Ρέστη προκειμένου να εξασφαλίσει συμμετοχή στο project.

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός εφοπλιστής είχε διεκδικήσει απευθείας το έργο στον σχετικό διαγωνισμό της εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα προ διετίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να το αναλάβει.

Το project του Άγιου Κοσμά -λόγω ακριβώς των προσδοκιών για οικονομικά οφέλη που εκτιμάται ότι θα προκύψουν- είναι στόχος πολλών επενδυτών, οι οποίοι κατά καιρούς εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση ποσοστού στην εταιρία ειδικού σκοπού (SPV) που σχεδιάζει να συστήσει η Σείριος Α.Ε., θυγατρική της εισηγμένης Παρνασσός, η οποία έχει αναλάβει τη δημιουργία και την εκμετάλλευση του Alsity για διάστημα 45 ετών.

Το ενδιαφέρον από τρίτους επενδυτές επιβεβαιώνει και η διοίκηση της Παρνασσός, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν είναι στις προθέσεις της -τουλάχιστον στην παρούσα χρονική στιγμή- η παραχώρηση ποσοστού του έργου.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση, οι ίδιοι κύκλοι διευκρινίζουν πως αυτή θα καλυφθεί με τραπεζικό δανεισμό, με ίδια κεφάλαια αλλά και με την επανεπένδυση των εσόδων που θα προκύψουν από τη διαχείριση της μαρίνας που ήδη λειτουργεί πιλοτικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v