Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 2 2009

Intralot: Εχθρός της το γεμάτο ταμείο του ΟΠΑΠ!

Intralot: Εχθρός της το γεμάτο ταμείο του ΟΠΑΠ!
Το αναπτυξιακό της στίγμα έδωσε τις προάλλες η διοίκηση του ΟΠΑΠ με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την απόφαση να συμμετάσχουν στον επικείμενο διαγωνισμό για το Ξυστό κι από την άλλη να ενεργοποιηθούν στο εξωτερικό μέσω εξαγοράς ιντερνετικής πλατφόρμας που θα λειτουργεί νόμιμα. Ως προς το τελευταίο, επαφές γίνονται, όπως και συζητήσεις, που όμως δεν έχουν καταλήξει κάπου ώστε να μπορέσει να εξαχθεί συμπέρασμα.

Όσον αφορά στο πρώτο, δηλαδή στη συμμετοχή του ΟΠΑΠ στον διαγωνισμό για το Ξυστό, τα πράγματα επιφανειακά δείχνουν έτσι όπως αποτυπώνονται στις λιτές ανακοινώσεις του oργανισμού.

Παρασκηνιακά, όμως, υπάρχει έντονη η αντίδραση άλλων "ενδιαφερομένων", όπως της ημεδαπής Intralot, εναντίον της πιθανότητας διεκδίκησης μιας εκ των δύο αδειών από τον ΟΠΑΠ.

Γιατί αυτό;

Όπως μας εξηγούν, η Intralot "φοβάται" ότι, αν πει πως κατεβαίνει, ο ΟΠΑΠ με το ταμείο που διαθέτει θα ανεβάσει κατά πολύ το "premium εισόδου" στον διαγωνισμό και για τη δεύτερη άδεια, εξαναγκάζοντας τον έτερο διεκδικητή, π.χ. την Intralot, να καταβάλει ίσης αξίας τίμημα για να μπει. Δηλαδή, αν ο ΟΠΑΠ πληρώσει για την άδεια 200 εκατ. ευρώ, τότε και ο άλλος διεκδικητής της άδειας θα πρέπει να πληρώσει άλλα τόσα!

Βέβαια, η Intralot δεν διαθέτει την άνεση εκταμίευσης αυτού του ποσού για μια άδεια που ενδεχομένως να μην είναι τόσο αποδοτική στη συνέχεια και θα προτιμούσε να την αποκτήσει με το κατά το δυνατόν μικρότερο τίμημα. Γιατί όχι λ.χ. με 50 εκατ. ευρώ αντί των (εκτιμώμενων) 200 εκατ. ευρώ;

Επιπλέον, ο "φόβος" (τι φόβος; για τρόμο πρόκειται!) της Intralot είναι ότι η θεωρούμενη δεδομένη είσοδος στην Ελλάδα του ιταλικού κολοσσού της Lottomatica θα αφήσει μία μόνο άδεια διαθέσιμη και αυτή, αν διεκδικηθεί από τον ΟΠΑΠ, θα σημάνει και την αρχή του τέλους της Intralot στα ελληνικά δρώμενα του τζόγου.

Και με τα "σημάδια" στον ορίζοντα να διαγράφουν αρνητικές τις προοπτικές για την πάλαι ποτέ ναυαρχίδα του ομίλου Κόκκαλη, η διοίκηση της Intralot (συμπεραίνουμε) δεν θα ήθελε, αν περνούσε από το χέρι της, να κατέβει στον διαγωνισμό του Ξυστό ο ΟΠΑΠ! Αν περνούσε από το χέρι της, βέβαια, ακούγεται ως απώτερη ευχή στα όρια του ονείρου...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v