Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 4 2009

Ιατρικό: Το μπλόκο στην Κάντζα και το... φέσι

Ιατρικό: Το μπλόκο στην Κάντζα και το... φέσι
Προ διετίας περίπου το Ιατρικό Αθηνών ξεκίνησε -σχεδόν μυστικά- χωματουργικές εργασίες σε οικόπεδο 120 στρεμμάτων που κατέχει μέσω της θυγατρικής του Eurosite στην Κάντζα.

Και λέμε σχεδόν μυστικά γιατί ενώ οι μπουλντόζες δούλευαν νυχθημερόν δεν υπήρξε ποτέ καμία επίσημη ανακοίνωση για το τι προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στην Κάντζα.

Παρά, δε, τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της εποχής, η Ιατρικό Αθηνών δεν ένιωσε την ανάγκη να δώσει διευκρινίσεις.

Οι εργασίες διακόπηκαν εξ ίσου ξαφνικά όσο άρχισαν και στην αγορά κυκλοφορούσε η φήμη ότι τις μπλόκαρε το τοπικό δασαρχείο.

Ούτε τότε η Ιατρικό ένιωσε την ανάγκη να παράσχει στο επενδυτικό κοινό διευκρινίσεις.

Έπρεπε να οριστεί δικάσιμος για την αγωγή της Eurosite εναντίον του ελληνικού δημοσίου για να επισημοποιήσει το μπλόκο της Κάτζας η Ιατρικό.

Και πάλι έμμεσα…

Πρέπει κανείς να ανατρέξει στα ψιλά γράμματα της αναλυτικής κατάστασης α΄ εξαμήνου για να δει στο σκέλος των αγωγών ότι στις 9 Νοεμβρίου του 2009 έχει οριστεί η συζήτηση της αγωγής της Eurosite ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Η αγωγή υποβλήθηκε, όπως μπαίνει στον κόπο να μας ενημερώσει η Ιατρικό, γιατί το ελληνικό δημόσιο μετέβαλε εκ των υστέρων τους όρους δόμησης στην Παιανία.

Αποτέλεσμα της μεταβολής είναι η Ιατρικό μέσω της Eurosite να μην μπορεί να αξιοποιήσει το εν λόγω οικόπεδο αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για επανατροποποίηση των όρων δόμησης.

Επειδή η Ιατρικό έχει απαιτήσεις 3,1 εκατ. ευρώ από τη Eurosite, οι οποίες αποτελούν χρηματοδότηση της τελευταίας διετίας, προφανώς για τις χωματουργικές εργασίες που ξεκίνησαν αλλά δεν ολοκληρώθηκαν.

Απαιτήσεις που κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε φέσι.

Και επειδή οι μέτοχοι μειοψηφίας και το επενδυτικό κοινό οφείλουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει με ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του ομίλου (οικόπεδο 120 στρεμμάτων), καλό είναι να ζητηθούν αρμοδίως διευκρινίσεις.

Τις οποίες η Ιατρικό αποφεύγει συστηματικά εδώ και μία διετία…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v