Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 14 2009

ΔΕΘ:Σφηνάκια για Παπανδρέου-νοσοκομεία, Κόκκαλη

ΔΕΘ:Σφηνάκια για Παπανδρέου-νοσοκομεία, Κόκκαλη
"Άντρο διαφθοράς, όργιο υπερτιμολογήσεων κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας".
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου πρόταξε στη ΔΕΘ την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας ως παράδειγμα εξοικονόμησης δαπανών από τον περιορισμό διαφθοράς και κακοδιοίκησης.

"Το χρέος των νοσοκομείων αυξήθηκε από 1 σε 6 δισ. ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια, λόγω κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας", τόνισε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και επικαλούμενος στοιχεία του ΟΟΣΑ, χαρακτήρισε τα νοσοκομεία "άντρο διαφθοράς".

Μία ημέρα μετά, στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι τα δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα λειτουργούν με αυξημένο κόστος κατά 30% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
 
Αυτή τη φορά επικαλούμενος στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
 
Τόνισε δε ότι ο αυστηρός έλεγχος των δαπανών στο Δημόσιο θα ξεκινήσει από τα νοσοκομεία προκειμένου να μπει τέλος στο όργιο υπερτιμολογήσεων.
 
Πώς θα συμβεί αυτό;

Με διαφανείς και ξεκάθαρες διαδικασίες στις προμήθειες και με αξιοποίηση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών.
 
Με εγκατάσταση διπλογραφικού συστήματος σε όλα τα νοσοκομεία, με τη μηχανοργάνωση των ταμείων και επιπλέον με έλεγχο προμηθειών από ορκωτούς ελεγκτές.
 
Δήλωσε δε αποφασισμένος να κινηθεί κόντρα στα συμφέροντα που αισχροκερδούν.
 
Επειδή η μηχανοργάνωση του Δημοσίου δυστυχώς στην Ελλάδα απαιτεί χρόνια και σε κάποιες δε περιπτώσεις ως και… ζαμάνια - θυμηθείτε πόσα χρόνια διαρκεί η μηχανοργάνωση του ΙΚΑ-, εμείς απλώς να θυμίσουμε την προσφορά Βγενόπουλου.
 
Μήπως και δούμε επιτέλους… ΦΩΣ στον περιορισμό της διαφθοράς και της διασπάθισης δημόσιου χρήματος στον τομέα των προμηθειών υγείας, και όχι μόνο;

--- Εμφάνιση-έκπληξη Κόκκαλη στη ΔΕΘ

Εκπληξη!

Στους επιχειρηματίες που έσπευσαν να δώσουν το "παρών" στην ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου το Σάββατο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη ήταν και ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης συνοδευόμενος από τον CEO της Intralot κ. Κ. Αντωνόπουλο.

Έπρεπε να τον δουν τον κ. Σωκράτη ο οποίος, αν δεν κάνουμε λάθος, έχει κάμποσα τέρμινα να επισκεφθεί τη ΔΕΘ.

Αλλά κι αυτός διαβάζει τις δημοσκοπήσεις και σου λέει "κάτσε μην εχουμε τον Γιωργάκη πρωθυπουργό στις 5 Οκτωβρίου, δεν πάμε να τον διπλαρώσουμε από τώρα;" και βουτάει τον κ. Αντωνόπουλο και κάνει εμφάνιση στο Βελλίδειο να τον δουν οι "σύντροφοι", να τον τραβήξουν κι οι κάμερες.

Τώρα, μπας και τον "καίει" κατιτίς για την Intralot;


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v