Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 17 2009

Η πώληση της Sal Oppenheim και η Ελλάδα

Η πώληση της Sal Oppenheim και η Ελλάδα
Σε πώληση κατά τμήμα βγαίνει σύμφωνα με τη διεθνή ειδησεογραφία η Sal Oppenheim, γερμανική επενδυτική τράπεζα η οποία είχε επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στην ελληνική αγορά τη διετία 2006-07.

Το άλλοτε καμάρι των Γερμανών μεγαλοβιομηχάνων στον χρηματοοικονομικό τομέα διαλύεται στα εξ ων συνετέθη.

Για το τμήμα του private banking ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από την Deutsche Bank, ενώ για το investment banking που αφορά έμμεσα και στην Ελλάδα ενδιαφερόμενος είναι η ιταλική Mediobanca.

Η πώληση της Sal Oppenheim κατά τμήμα ελάχιστες επιπτώσεις αναμένεται να έχει στην ελληνική αγορά καθώς από το δεύτερο μισό του 2007 η γερμανική επενδυτική τράπεζα άρχισε να αποεπενδύει τους πελάτες της και βέβαια τα δικά της χαρτοφυλάκια από ελληνικές μετοχές.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2008 σχεδόν είχε αδειάσει όλες τις θέσεις της σε τίτλους της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Σε κάποιες από αυτές, όπως για παράδειγμα στη Νεοχημική, λόγω της δημόσιας πρότασης έγραψε και αξιόλογα κέρδη.

Από το καλοκαίρι του 2008 η ενασχόλησή της με το Χ.Α. είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη…

Το εντυπωσιακό είναι ότι ενόσω συμβαίνουν όλα αυτά στην Ελλάδα, κυκλοφορούν φήμες πως είτε ότι η Sal Oppenheim προτίθεται να λειτουργήσει ΑΕΠΕΥ(!) είτε ότι διενεργούνται ή θα διενεργηθούν placements από τη γερμανική επενδυτική τράπεζα!

Οποία αντανακλαστικά!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v