Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2009

Ο "τσάρος", ο ΟΠΑΠ και ο Κόκκαλης

Ο τσάρος, ο ΟΠΑΠ και ο Κόκκαλης
Διαβάσαμε ότι ο κ. Αλογοσκούφης ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα για την Α΄ Αθηνών με μάζωξη (μετά φαγητού) πολιτικών συντακτών στο "JK" της Πλατείας Κολωνακίου (τι θα θέλατε δηλαδή, να τους μαζέψει στον Μήτσο της Δροσιάς για σουβλάκια καλαμάκι ή στον Πανερυθραϊκό της Ν. Ερυθραίας για σουβλάκια μετά πίτας;).

Απορούμε όμως γιατί μπαίνει στα έξοδα ο πρώην... τσάρος της οικονομίας μας, εποχές δυσπραγίας που διανύουμε, ο άνθρωπος που εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τον πρωθυπουργό, έστω και την υστάτη στιγμή, για να δοθεί το μήνυμα στις αγορές και στην κοινωνία ότι τέρμα με τα Αλογοσκούφεια "βουντού" economics. Απέτυχαν!

Ένα μικρό δείγμα από τον "τσαρικό" του βίο:

Υπό τη γενική πολιτική του εποπτεία ο κ. Αλογοσκούφης είχε και το θέμα του ΟΠΑΠ (ο υφυπουργός κ. Ορφανός είχε την τυπική εποπτεία λόγω "αρμοδιοτήτων") και συνεπώς αυτός επόπτευε τον διεθνή διαγωνισμό για την τεχνολογική αναβάθμιση του οργανισμού.

Ο πολυδιαφημισμένος για τη διαφάνειά του διαγωνισμός όμως τι απέγινε; Κηρύχθηκε άγονος κάτω από περίεργες και ύποπτες διαδικασίες! Και μετά που κηρύχθηκε άγονος, έγινε και η... ανάθεση στη εταιρία του κ. Κόκκαλη!

Κι αυτό με την καθοριστική συμβολή του κ. Αλογοσκούφη που μέσω της σιωπής του(!) και της χείρας βοηθείας που έδωσε ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, κ. Νικολαρόπουλος, (τον οποίο είχε διορίσει ως μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ) ομού με τον πρόεδρο (τότε) του οργανισμού κ. Σ. Κωστάκο, ενεργούντες ως δίδυμο, ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας τη "διαπραγμάτευση" με έναν μόνο εκ των διαγωνιζομένων (την Ιντραλότ, συμφερόντων του κ. Κόκκαλη)!

Μετά ακολούθησε η παράνομη (και ύποπτη) ανάθεση στην Ιντραλότ της σύμβασης "τεχνολογικής" αναβάθμισης (!) που μαζί με τις επεκτάσεις των συμβολαίων υπηρεσιών ανήλθε στο ιλιγγιώδες ποσό των 500 εκατ. ευρώ παρά κάτι!

Αυτός δηλαδή που δήθεν κόπτονταν για την οικονομική ευμάρεια του απλού πολίτη τον "χαράτσωνε" στην πραγματικότητα χαρίζοντας 500 εκατ. ευρώ στον Κόκκαλη.

Μπορεί ο κ. Αλογοσκούφης να μην το πήρε χαμπάρι και ακόμη ο πιστός του συνεργάτης ο κ. Νικολαρόπουλος να… λησμόνησε να τον ενημερώσει!

Όπως επίσης και το ΠΑΣΟΚ τότε περιέργως πώς δεν πήρε χαμπάρι την ανάθεση στον κ. Κόκκαλη και γι’ αυτό... εσιώπησαν οι συνήθως λαλίστατοι Καρχιμάκηδες.

Αλλά ο έχων τις πολιτικές ευθύνες κ. Αλογοσκούφης μήπως δεν ήταν παρών εκείνο το σημαδιακό απόγευμα στου Μπαϊρακτάρη και δεν άκουσε τις παραινέσεις του πρωθυπουργού του, ή κάτι άλλο συμβαίνει;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v