Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2009

Ασπίς: Τα "ομόλογα του Παυλάρα" τα… ψάξατε;

Ασπίς: Τα ομόλογα του Παυλάρα τα… ψάξατε;
Μπορεί βέβαια οι κάτοχοι επενδυτικών προϊόντων της Ασπίς Πρόνοια να μη χάσουν τελικά τα χρήματά τους λόγω της κρατικής εγγύησης, ωστόσο υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια.

Δεν είναι καθόλου λίγοι οι επενδυτές που έχουν επενδύσει όχι στην Ασπίς Πρόνοια αλλά σε ομόλογα προσωπικών εταιριών του κ. Π. Ψωμιάδη, εταιριών μάλιστα που είχαν τέτοια ονόματα ώστε να… μπερδεύουν.

Εταιρίες λοιπόν όπως Ασπίς όμιλος, Ασπίς Capital κ.λπ. δεν είναι ασφαλιστικές, δεν ανήκουν στον ασφαλιστικό όμιλο Ασπίς, άρα τα επενδυτικά τους προϊόντα ΔΕΝ είναι εγγυημένα.

Δεν πρόκειται για τίτλους της ασφαλιστικής εταιρίας, αλλά -όπως τα αποκαλούν μερικοί στην πιάτσα- για "τα ομόλογα του Παυλάρα" (η υπόθεση repos του Ψωμιάδη είναι πολύ παλαιότερη)…

Το επισημαίνουμε αυτό εδώ και πολλές ημέρες (στο Euro2day) καθώς υπάρχουν διαμαρτυρίες επενδυτών για ομόλογα των εταιριών που έχουν λήξει εδώ και μήνες, χωρίς να έχουν αποπληρωθεί…

Μήπως θα πρέπει να ερευνηθεί το θέμα και μάλιστα επισήμως;

Υ.Γ.: Και μία ερώτηση: μια εταιρία με την επωνυμία Aspis Finance, στην οποία τα Α/Κ του ομίλου έχουν επενδύσει κάμποσα εκατομμύρια ευρώ, τι οικονομικά στοιχεία έχει;

Μήπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα έπρεπε να ψάξει λιγάκι το θέμα, έτσι ώστε να φύγουν από το επενδυτικό κοινό οι όποιες αμφιβολίες θα μπορούσαν να υπάρχουν;

Υ.Γ.2: Ακούμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις ασφαλιστών της Ασπίς Πρόνοια που έχουν υπογράψει ότι έχουν δανειστεί σημαντικά ποσά από την εταιρία.

Και -όπως λέγεται- τα δάνεια αυτά δεν δόθηκαν ποτέ, αλλά χρησιμοποιήθηκαν ως λογιστικό τέχνασμα προκειμένου να προσφέρονται υψηλές αποδόσεις στους πελάτες-επενδυτές!

Άρα τώρα, οι εργαζόμενοι αυτοί κινδυνεύουν όχι μόνο να βρεθούν στον δρόμο, αλλά επιπλέον να κληθούν να αποπληρώσουν τα "δάνεια" (που ποτέ δεν πήραν) στον εκκαθαριστή, δηλαδή, στην πράξη, στο ελληνικό δημόσιο!

Άλλη μία υπόθεση που θα πρέπει να διερευνηθεί…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v