Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 25 2009

Imperio: Όταν τα μεγάλα λόγια εκδικούνται

Imperio: Όταν τα μεγάλα λόγια εκδικούνται
Μεγάλες κουβέντες έχουμε ακούσει από τη διοίκηση της Imperio (και) για την απορρόφηση των Ballauf και ΑΓΕΤΕΚ, όπου το μόνο βέβαιο είναι ότι θα δοθούν νέες μετοχές στους ιδιοκτήτες των δύο αυτών εταιριών, άρα θα μειωθεί το ποσοστό των μικρομετόχων της Imperio.

Ωστόσο, αν ψάξει κάποιος τα πράγματα λίγο καλύτερα, ίσως να μην εξακολουθήσει να είναι και… τόσο αισιόδοξος.

Η Ballauf, για παράδειγμα, σημείωσε μεν σχετικά υψηλά έσοδα το 2008 (27,8 εκατ.), πλην όμως υποχρεώθηκε σε αρνητικό EBITDA και σε ζημίες 765 χιλιάδων πριν από τη φορολογία.

Στο πρόσφατο βέβαια ενημερωτικό δελτίο της Imperio προβλέπεται ότι φέτος ο τζίρος της Ballauf θα διατηρηθεί περίπου στα περυσινά επίπεδα (27 εκατ.) και ότι οι ζημίες θα είναι οριακές.

Ωστόσο, αμφιβάλλουμε αν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, αν δούμε τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, όπου ο όμιλος Imperio μαζί με την Ballauf και την ΑΓΕΤΕΚ σημείωσε έσοδα μόλις 28,7 εκατ. ευρώ, λιγότερα δηλαδή απ’ όσα είχε σημειώσει μόνη της η Imperio στο πρώτο μισό του 2008 (κάτι παραπάνω από τα 30 εκατ.)!

Όσο για την ΑΓΕΤΕΚ, το κυριότερο περιουσιακό της στοιχείο είναι ένα ακίνητο που μάλιστα έχει αποκτηθεί με leasing. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η καθαρή της θέση είναι μικρότερη από τα 4 εκατ. ευρώ.

Υ.Γ.: Αλήθεια, η διοίκηση της Imperio επιμένει ακόμη για φετινό ετήσιο τζίρο στα 80 εκατ. ευρώ;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v