Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2002

Τα Ταμεία .... σώζουν τη Σοφοκλέους!!!!!!!

Με μεγάλη χαρά ο Χαμαιλέων μαθαίνει οτι λύθηκαν τα προβλήματά μας. Σύμφωνα με δημοσίευμα ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας,το Σάββατο, τα Ταμεία θα εισβάλλουν στη Σοφοκλέους και θα σώσουν το Χρηματιστήριο!

Τώρα μπορούμε άφοβα να επενδύσουμε, καθώς αποδεικνύεται περιτράνως οτι ένα πρόβλημα είχαμε σε αυτή την αγορά. Τη μη-δραστηριοποίηση των Ταμείων. Διότι όλα τα άλλα ”βαίνουν καλώς”.

Τώρα πώς γίνεται οι ίδιοι οι χρηματιστές να αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας κίνησης των Ταμείων,(όπως προκύπτει από τα πρακτικά των συναντήσεων του ΣΜΕΧΑ) αυτό φαντάζομαι οτι είναι άλλο θέμα!

Εν ολίγοις αγαπητοί φίλοι κάποιοι εξακολουθούν να μας θεωρούν ”ιθαγενείς” και να εμπορεύονται την ελπίδα του επενδυτή!

Κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες της αγοράς, η ρευστότητα κάποιων Ταμείων σίγουρα είναι θετικό γεγονός. Ωστόσο κανένας ”από μηχανής Θεός” δεν μπορεί να δώσει μεσομακροπρόθεσμη ”πνοή” σε μία αγορά αν δεν υπάρχουν άλλες προϋποθέσεις στο μάκρο και μίκρο οικονομικό περιβάλλον.

Ετσι η όλη προσπάθεια προβολής του εγχειρήματος απλά θυμίζει την αγωνία (αλλά και την επιπολαιότητα) ορισμένων κυβερνητικών κύκλων να αλλάξουν το κλίμα, προς όφελος όχι της αγοράς και των επενδυτών, αλλά των δικών τους επιδιώξεων.

Στο κάτω κάτω, για ποιό λόγο οι διαχειριστές των Ταμείων (εφόσον βέβαια είναι επαγγελματίες και όχι... εντολοδόχοι συμφερόντων) θα βγάλουν από την τρύπα ένα ”φίδι”, το οποίο αρνούνται να βγάλουν όλοι οι άλλοι επαγγελματίες (διαχειριστές, σύμβουλοι επενδύσεων, χρηματιστές κ.λ.π.) της αγοράς;

Υ.Γ. Η όλη υπόθεση μου θυμίζει την περιπέτεια στήριξης της αγοράς προ των πολιτικών εκλογών, αλλά και όλες τις υπόλοιπες ”προαναγγελίες” αναστροφής του κλίματος. Προσοχή λοιπόν, ιδίως εάν παρατηρηθεί κάποια άνοδος των τιμών. Η Σοφοκλέους δεν χρειάζεται άλλα ”θύματα”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v