Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2004

Σοφοκλέους:Τα ”ζόμπι” επιστρέφουν

Η στήλη θα είναι πολύ ευχαριστημένη αν πράγματι υπάρξει μια διάχυση της ανοδικής τάσης που παρατηρήθηκε εντός του 2004, στη Σοφοκλέους, προς τη μεσαία και τη μικρή κεφαλαιοποίηση.

Πλην όμως δεν μπορεί να μην καυτηριάσει τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται να αντιδρούν εντόνως ανοδικά τις τελευταίες ημέρες, οι μετοχές ορισμένων εταιριών που ούτε ως ”περιφερειακές” δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Μάλλον η λέξη... ζόμπι τους ταιριάζει καλύτερα!

Μιλάμε για τις μετοχές εταιριών που είναι σαφέστατα προβληματικές- κι αυτό το γνωρίζουν όλοι- αρκετές δε των οποίων, έχουν τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης.

Οποιοσδήποτε άνεμος... αισιοδοξίας δεν δικαιολογεί την άνοδο των τιμών τους, εφόσον δεν υπάρξουν ουσιαστικά νέα για αλλαγή της οικονομικής τους κατάστασης.

Το λέμε αυτό διότι γνωρίζουμε την ”έλξη” την οποία ασκεί σε άπειρους (ή μήπως…άμυαλους) επενδυτές, μια ”πρόταση” τοποθέτησης σε μετοχές με αξία κλάσματος του ευρώ, ως τάχα εύκολης λύσης για ”γρήγορα” κέρδη.

Κάπως έτσι όμως, έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν να ρευστοποιούν κάποιοι πονηροί ότι… προλαβαίνουν, στην πλάτη των ανυποψίαστων, λίγο πριν επέλθει το… μοιραίο!!!

Χαρακτηριστικό- και πρόσφατο- παράδειγμα, η περίπτωση της Datamedia.

Πόσοι την έχουν ξεχάσει;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v