Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 4 2009

Ιntralot: Το σύστημα… πολλά λόγια-λίγα νούμερα

Ιntralot: Το σύστημα… πολλά λόγια-λίγα νούμερα
Σχεδόν πάντα από τις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις της Intralot που αφορούν στη δημοσιοποίηση κάποιας συμφωνίας αποπνέει μια αύρα… διθυραμβισμού. 
 

Ωσάν να επιδιώκει ο συγγραφέας τους να καλλιεργήσει κλίμα υπεραισιοδοξίας στον αναγνώστη. Σε αρκετές δε περιπτώσεις παραλείπεται από τις ίδιες ανακοινώσεις οποιαδήποτε μνεία για τα οικονομικά μεγέθη.

Κι αυτό, όπως παρατηρούμε, η αγορά έχει μάθει να το εκλαμβάνει σαν… καμπανάκι για να αρχίσουν οι αναλυτές τις δικές τους έρευνες για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Τα λέμε αυτά με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της Intralot ότι "διατηρεί την παρουσία της στη Χιλή" μέσω της σύναψης μιας νέας συμφωνίας με τη Loteria de Concepcion της Χιλής (LCC) για τη διαχείριση τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.

Πολύ μπλα μπλα για τη σημασία της συμφωνίας και τις… προοπτικές της, πλην όμως κανένα… νουμεράκι για να βγάλει κι ο επενδυτής το συμπέρασμά του.

Την αμέσως επόμενη μέρα της ανακοίνωσης το τμήμα αναλύσεων της Alpha Finance έβαλε τα πράγματα στη θέση τους μέσα σε δέκα σειρές στην ημερήσια ανασκόπηση των μετοχών.

Έγραψε ότι η Intralot είχε συνεργασία παλαιότερα με τη μεγαλύτερη λοταρία της Χιλής, την Polla Chilena, αλλά δεν κατάφερε να ανανεώσει τη συμφωνία.

Από αυτή τη συνεργασία η Intralot το 2008 ενέγραψε τζίρους 9 εκατ. ευρώ και EBITDA 1 εκατ. ευρώ.

Η νέα εταιρία (LCC) ούσα το ήμισυ της προηγούμενης, Polla Chilena, εκτιμάται ότι θα έχει τζίρο 4 εκατ. ευρώ και EBITDA της τάξεως των 400 χιλιάδων ευρώ το έτος, καθ' όλη τη διάρκεια του επταετούς συμβολαίου, "το οποίο μεταφράζεται σε σχεδον μηδενική συνεισφορά στα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή". Και καταλήγει η Alpha Finance (η οποία, ίσως έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφερθεί, παλαιότερα ήταν ένθερμος υποστηρικτής του τίτλου) στην "ουδέτερη στάση της στις μετοχές".

Κοινώς, "πολύς θόρυβος για το… τίποτα"! 

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε περισσότερα από το ταξίδι του CEO της Intralot στη Χιλή...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v