Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 10 2009

Ο ελληνικός πανικός και η ανάγκη διευκρινίσεων

Ο ελληνικός πανικός και η ανάγκη διευκρινίσεων
Επικίνδυνες διαστάσεις για το κόστος χρηματοδότησης Δημοσίου και τραπεζών λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες η κινδυνολογία για τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις καταθέσεις.

Εν μέσω της ισχυρής πίεσης, που ασκούν οι αγορές στην κυβέρνηση, για την λήψη επιπρόσθετων μέτρων περιστολής δημοσίων δαπανών και ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων, κυκλοφορούν στην αγορά αβάσιμες φήμες για πρόθεση φορολόγησης των καταθέσεων.

Φήμες, που ενισχύουν την τάση φυγής καταθέσεων αλλά και επενδυτικών κεφαλαίων από την Ελλάδα σε χώρες με χαμηλό φορολογικό συντελεστή (Ελβετία, Λουξεμβούργο, Κύπρο κά), την οποία πυροδότησε η ίδια η κυβέρνηση με την πρόθεση της να απογραφούν στις φορολογικές δηλώσεις του 2010 οι καταθέσεις!!

Με καθυστέρηση μερικών εβδομάδων το οικονομικό επιτελείο αντιλήφθηκε το λάθος του και όπως έχει γράψει ήδη το Euro2day, διευκρινίζει μέσω διαρροών ότι τελικώς δεν θα ζητηθεί από τους φορολογούμενους να δηλώσουν τις καταθέσεις τους.

Η ζημιά, όμως, είχε γίνει και λαμβάνει απειλητικές διαστάσεις με τις φήμες περί πρόθεσης φορολόγησης.

Για να σταματήσει ο πανικός, εν τη γενέσει του, απαιτείται το οικονομικό επιτελείο να διευκρινίσει άμεσα ότι δεν υπάρχει θέμα δήλωσης των καταθέσεων και βεβαίως φορολόγησής τους ούτε ως έκτακτο μέτρο.

Διαφορετικά για άλλη μια φορά θα έχουμε πυροβολήσει – ως χώρα- τα πόδια μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v