Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 4 2010

Η Μηχανική, τα δάνεια και η ΑΜΚ

Η Μηχανική, τα δάνεια και η ΑΜΚ
Αύξηση κεφαλαίου, το ύψος της οποίας αναμένεται να κινηθεί μεταξύ των 42 και των 47 εκατ. ευρώ αποφάσισε να εισηγηθεί στους μετόχους της η διοίκηση της Μηχανικής.

Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που θα αντληθούν θα κατευθυνθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για μείωση δανεισμού.

Τα μακροπρόθεσμα δάνεια του ομίλου στις 30/6 παρέμειναν στα 47,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα βραχυπρόθεσμα αυξήθηκαν σε σχέση με το τέλος του 2008 κατά 18,05 εκατ. ευρώ και έφτασαν στα 147,6 εκατ. ευρώ.

Οι πιστώτριες τράπεζες του ομίλου πίεζαν και πιέζουν για αναχρηματοδότηση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού με έκδοση κοινοπρακτικού δανείου.

Ζητούσαν, όμως, μεγαλύτερες εξασφαλίσεις, εξέλιξη που δεν "ενθουσίαζε" τη διοίκηση της εισηγμένης.

Η απόφαση για ΑΜΚ αναγιγνώσκεται ως το πρώτο βήμα για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού.

Το ύψος της αύξησης, η επιτυχής κάλυψη και το ποσό που θα κατευθυνθεί για μείωση δανεισμού θα κρίνουν προφανώς και τι ύψους εξασφαλίσεις θα συνεχίσουν να ζητούν οι τράπεζες.

Με δεδομένο ότι επίσημα ο κ. Εμφιετζόγλου εμφανίζεται να κατέχει το 20,29% του μετοχικού κεφαλαίου της Μηχανική και δεν υπάρχει άλλος μέτοχος με ποσοστό μεγαλύτερο του 5%, είναι πιθανόν να υπάρξουν αδιάθετες μετοχές.

Αν η ΑΜΚ φτάσει στα 47 εκατ. ευρώ, ο κ. Εμφιετζόγλου θα κληθεί να βάλει 9,5 εκατ. ευρώ, ασκώντας τα δικαιώματα που του αναλογούν.

Λογικά θα μπορέσει να καλύψει και μέρος ή το σύνολο τυχόν αδιάθετων. Αυξάνοντας το ποσοστό του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v