Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 15 2010

Σφηνάκια για ΕΤΕ, ΤΤ και Jumbo

Σφηνάκια για ΕΤΕ, ΤΤ και Jumbo
ΕΤΕ - Εκκλησία: Ευρέως κυκλοφόρησε χθες η φήμη ότι η Εκκλησία ήταν μεταξύ των πωλητών μετοχών Εθνικής, λόγω της δυσαρέσκειάς της για τη μη απόδοση μερίσματος.

Κύκλοι μεγάλης χρηματιστηριακής, στην οποία διαθέτει κωδικό η Εκκλησία, ανέφεραν ότι δεν εντόπισαν «ιερές» πωλήσεις μετοχών ΕΤΕ. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει να είναι... μακρύ το καλυμμαύχι και οι πωλήσεις της Εκκλησίας να βγήκαν από αλλού. 

Πάντως, πωλήσεις υπήρχαν από αρκετά ξένα funds που μειώνουν τη βαρύτητα των τοποθετήσεών τους σε ελληνικές τράπεζες λόγω των μακροοικονομικών ανησυχιών.

Παρά την πίεση, πάντως, η Εθνική επέδειξε αντοχές κρατώντας την περιοχή των 17,30 ευρώ.

Τη γραμμή στήριξης των 2.175-80 μονάδων κράτησε και ο Γενικός Δείκτης σε μια «συμπαθητική» συνεδρίαση για το Χ.Α., αν συνυπολογιστεί η διεύρυνση των spreads των ελληνικών ομολόγων.

Το γύρισμα μέσα στη συνεδρίαση των Alpha Bank και EFG Eurobank αφήνει ελπίδες καλύτερης συμπεριφοράς σήμερα και από τους άλλους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους.

Κρίσιμη σίγουρα η συνεδρίαση.


JUMBO: Επανήλθε, μετά την εορταστική ραστώνη, η μεθοδική προσφορά μετοχών Jumbo από ξένο επενδυτή. Οι πωλήσεις ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο και η συνέχισή τους επιβεβαιώνει τις αρχικές υποψίες ότι προέρχονται από Αμοιβαία της Capital. Τα οποία διαθέτουν αθροιστικά υψηλή θέση στον τίτλο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι εντολές πώλησης δίνονται απευθείας σε δύο εγχώριες ΑΧΕ, τακτική που δεν συνηθίζουν οι fund managers της Capital.

Χθες, πάντως, το πακέτο των 1,4 εκατ. μετοχών Jumbo (1,1% του μετοχικού της κεφαλαίου) που άλλαξε χέρια στα 7,70 ευρώ αγοράστηκε από το fund Parvus. Το προηγούμενο διάστημα, αυτός που αντίκριζε τη μεθοδική προσφορά ήταν Έλληνας ιδιώτης μέσω εξωτερικού.

Τ. Τ.: Παρά τις έντονες αντιδράσεις της ΟΤΟΕ και τις χλιαρές διαψεύσεις του υπουργείου, η κυβέρνηση δεν διέψευσε το ενδεχόμενο πλήρους αποκρατικοποίησης.

Τουναντίον, μάλιστα, αναφέροντας ότι επιδιώκει να αντλήσει 5,75 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις την τριετία 2010-12, διατηρώντας το 51% σε περιορισμένο αριθμό εταιριών που σχετίζονται με δημόσια αγαθά, υποδομές και ασφάλεια, ενίσχυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον για Τ.Τ. και ΟΠΑΠ.

Υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη ελληνικών και ξένων τραπεζών δηλώνουν σίγουρα για την πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει το Τ.Τ., σημειώνοντας ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή καθώς αρκετές τράπεζες θα ενδιαφερθούν για τις υψηλές καταθέσεις του Ταχυδρομείου.

Οι επενδυτές, πάντως, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι είχε προηγηθεί «τίναγμα» της τιμής τον περασμένο Οκτώβριο με αφορμή τις φήμες για συγχώνευση με την ΑΤΕ.

Οι «γρήγοροι» τοποθετήθηκαν τότε πέριξ των 5 ευρώ και η μετοχή έφτασε μέχρι τις παρυφές των 6 ευρώ όπου και κατέρρευσε μαζί με το σενάριο της συγχώνευσης με «καραβιές» από χαρτιά.

Το λέμε για την περίπτωση κυβερνητικής υπαναχώρησης…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v