Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 2 2010

ΑΕΓΕΚ: «Πίεση» στις ράγες του μετρό

ΑΕΓΕΚ: «Πίεση» στις ράγες του μετρό
Προσπάθεια να ασκήσει πίεση προς το υπουργείο Υποδομών και την εταιρία Αττικό Μετρό ώστε να πετύχει αύξηση της δαπάνης για την κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης επιχειρεί η κοινοπραξία του έργου με επικεφαλής την εισηγμένη ΑΕΓΕΚ.

Την εκτίμηση αυτή κάνουν παράγοντες του υπουργείου μετά την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της τεχνικής εταιρίας κ. Γιάννης Μαρούλης, με την οποία υποστηρίζει πως το έργο προχωρά με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς (λόγω καθυστερήσεων σε απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικά ευρήματα κ.ά.) και παράλληλα απειλεί με παύση εργασιών και απολύσεις εργαζομένων αν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου δεν επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα.

Μάλιστα, η κοινοπραξία φέρεται να ζητά την αύξηση της δαπάνης του έργου κατά 113 εκατ. ευρώ προκειμένου να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την κατασκευή του μετρό στη συμπρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται πως για το έργο του 1,1 δισ. ευρώ η κοινοπραξία των ΑΕΓΕΚ - Impregilo - Ansaldo - Seli - Ansaldobreda κατάφερε να κερδίσει το 2005 τον διαγωνισμό του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ με προσφορά 798 εκατ. ευρώ, έναντι 870 εκατ. ευρώ και 849 εκατ. ευρώ που είχαν προσφέρει οι κοινοπραξίες οι οποίες κατετάγησαν δεύτερη (Άκτωρ - Siemens - Vinci - Θεμελιοδομή) και τρίτη (J&P Άβαξ - FCC) αντίστοιχα.

Η προσφορά της αναδόχου κοινοπραξίας είχε επικριθεί τότε, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν άφηνε περιθώρια για κέρδη και οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε προσπάθεια αναθεώρησης της εν λόγω δαπάνης.

Κάτι που φαίνεται να βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v