Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 1 2010

Ζούμε σε ένα απέραντο τρελοκομείο!

Ζούμε σε ένα απέραντο τρελοκομείο!
«Χαρίστηκε πρόστιμο-μαμούθ», «χαρίστηκε πρόστιμο 5,5 δισ. ευρώ σε χρηματιστή» και άλλα τέτοια… νόστιμα γράφουν τις τελευταίες ημέρες οι εφημερίδες.

Δεν θα μπούμε στην ουσία της υπόθεσης για το αν έπρεπε να γίνει δεκτή η προσφυγή του κ. Πρινιωτάκη (αυτό άλλωστε θα το ψάξει πλέον ο εισαγγελέας, μετά τα δημοσιεύματα που έγιναν), θα μείνουμε σε κάτι άλλο.

Πρώτον, στο ότι κανένα δημοσίευμα από όσα είδαμε δεν λέει το προφανές. Πως αυτό το πρόστιμο των 5,5 δισ. ευρώ δεν θα μπορούσε να το πληρώσει όχι ο Πρινιωτάκης, αλλά ούτε 4 - 5 από τους πιο πλούσιους Έλληνες… μαζί.

Ήταν ένα πρόστιμο-φωτοβολίδα (για να δείξει η Ν.Δ. ότι είναι… σκληρή στην υπόθεση-σκάνδαλο των ομολόγων) το οποίο δεν επρόκειτο ΠΟΤΕ να πληρωθεί, κι όμως καταγράφηκε στα… έσοδα του Δημοσίου!

Το πιο ωραίο όμως είναι ότι, με δεδομένο το αστρονομικό ποσό του αρχικού προστίμου, ακόμη κι αυτό το 10% που καλείται να πληρώσει η Ακρόπολις ανέρχεται σε περίπου 550 εκατ. ευρώ!

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ούτε αυτό πρόκειται ποτέ να πληρωθεί, καθότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν είναι… χαρτοπόλεμος!

Κατά τα άλλα, όμως, γέμισαν μπόλικα δισέλιδα με την υπόθεση. Είτε για να χαμογελάσουν οι αναγνώστες αυτήν τη δύσκολη περίοδο… είτε για να αναδείξουν μία εισέτι φορά την τραγελαφική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά και το δεύτερο να ισχύει, πάλι τρελοκομείο είμαστε.

Υ.Γ.: Εμείς για την υπόθεση των ομολόγων, την Ακρόπολις και τον κ. Πρινιωτάκη έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ρωτήσουμε. Όπως, για παράδειγμα, ποιο είναι σήμερα το νομικό status του κ. Πρινιωτάκη και των λοιπών κυρίων που κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα και, βεβαίως, αν αυτήν τη στιγμή υπάρχει απαίτηση του Δημοσίου εναντίον της εταιρίας, πέραν του φοβερού και τρομερού προστίμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v