Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 19 2010

ΟΛΥΜΠ: Το ξανασκέφτεται για την έκτακτη συνέλευση

ΟΛΥΜΠ: Το ξανασκέφτεται για την έκτακτη συνέλευση
Ανοιχτό αφήνει πλέον η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής το ενδεχόμενο να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση, υιοθετώντας το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει δις (μία φορά τον Δεκέμβριο και μία τον Ιανουάριο) ομάδα μικρομετόχων της εισηγμένης, αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτό από αυτήν.

Η «απειλή» των μικρομετόχων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και μέσω του Πρωτοδικείου Αθηνών να εξασφαλίσουν την πραγματοποίηση της έκτακτης συνέλευσης φαίνεται πως λειτούργησε και έτσι το αίτημά τους όχι απλώς βρίσκεται εκ νέου στο τραπέζι αλλά αντιμετωπίζεται και θετικά από τη διοίκηση της επιχείρησης.

Άλλωστε, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή, κάθε άλλο παρά έξυπνο θα ήταν εκ μέρους της εισηγμένης να έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τους μικρομετόχους της.

Σημειώνεται πως η ομάδα των μικρομετόχων, η οποία εκπροσωπεί περί το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Τεχνικής Ολυμπιακής, ζητά μέσω της συνέλευσης να ενημερωθεί διεξοδικά για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου, για τις εξελίξεις γύρω από το Πόρτο Καρράς, που αποτελεί το βασικό περιουσιακό στοιχείο της εισηγμένης, αλλά και για την υπόθεση της TOUSA και τις δυνατότητες εξασφάλισης επιστροφής κεφαλαίου από την εκποίηση της θυγατρικής στις ΗΠΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v